Trainers

Mirjam Berkhout

     Telefoon:06-26522373
     E-mail: mirberkhout@hotmail.com

Mijn naam is Mirjam Berkhout en ondertussen al 14 jaar verbonden aan Shot, een van de mooiste tennisverenigingen van het land. Sinds 2017 ben ik de hoofdtrainer van Shot, en daarmee het aanspreekpunt voor alle trainingsgerelateerde zaken.
Nog steeds vind ik het erg leuk om de leden training te geven en te coachen, van jong tot oud, en hen, op en buiten de tennisbaan beter te leren kennen.
Tevens blijft het leuk om het optimale uit de leerlingen te halen en vind ik het interessant om erachter te komen hoe de persoonlijkheid van mensen tot uiting komt op de tennisbaan.
Dus: graag tot ziens op Shot!

 

Danny Potappel

     Telefoon: 06-21715757
     E-mail: dannyp.tennis@gmail.com

Hallo mijn naam is Danny Potappel. Op jonge leeftijd begon ik met trainen bij de KNLTB en sindsdien beheerste tennis een groot deel van mijn leven. Mijn ouders gaven mij de kans nationale maar ook internationale toernooien te spelen waar ik door goede resultaten snel hoog stond op de ranglijst. Na de jeugd heb ik nog 2 jaar fulltime gespeeld maar toen ik tot de conclusie kwam dat een professionele carrière heel moeilijk zou worden, nam ik de beslissing om te stoppen en de tennistrainers opleiding te volgen. Van 2009 tot 2013 ben ik werkzaam geweest bij TOP (Tennis Opleidingen Pieter) als clubtrainer van de BLTC te Baarn. Het is altijd al een droom geweest om bij Shot les te gaan geven, ook omdat ik er zelf al een aantal jaar competitie speel. Ik kijk er naar uit om met de andere trainers samen te werken en mij zelf verder te ontwikkelen. We gaan er met elkaar een sportief en gezellig jaar van maken. Tot snel op de tennisbaan.

 

Freek Clerk

     Telefoon: 06-53898061
     E-mail: freekclerk@shotzeist.nl

Freek Clerk, 47 jaar en woonachtig in Zeist. Dit jaar vier ik het 5e lustrum als trainer, ik zit namelijk 25 jaar in het trainersvak. Begin jaren ’90 heb ik mijn A- en B-licentie gehaald en omdat ik het vak zo leuk vond heb ik in 2003 ook het C(oach)-diploma van de KNLTB gehaald. Dit is de hoogste licentie in ons werkgebied, waarbij naast training geven ook coaching van spelers centraal staat, en je veel dieper op de materie ingaat. Na jarenlang de hoogste teams en selectiespelers training te hebben gegeven focus ik me nu meer op het recreatieve niveau. Training geven aan wedstrijdspelers vind ik nog steeds een uitdaging. Er komt wel meer bij kijken dan het trainen op de baan. Wil je alles uit deze speler halen dan moet je naar mijn mening als trainer/coach ook veel bij die speler gaan kijken tijdens wedstrijden, kijken of ze in het spel toepassen wat er getraind wordt en het spel analyseren om de juiste trainingsdoelen te kunnen stellen. Deze tijd heb ik niet en daarom ben ik nu vooral bezig met spelers die tijdens hun tennistraining mijn aandacht nodig hebben. Meer tijd voor de speler op de baan tijdens trainingen dus, en minder tijdens competities en toernooien.

Naast mijn werkzaamheden als trainer/coach ben ik sinds begin april verenigingsmanager op Shot. Ik ondersteun diverse commissies bij hun werkzaamheden, ben veel aanwezig op Shot en voor velen het eerste aanspreekpunt. Verder organiseer ik met een groep enthousiaste Shotters het Open Toernooi van Shot. Dit jaar vindt dit geweldige toernooi plaats in de eerste week van de zomervakantie. Voor veel tennissers in Zeist en omgeving is dit de start van een mooie zomer.

Ik kijk er naar uit om met iedereen het huidige seizoen tot een succes te maken. Met mooi weer, een goed humeur en enthousiaste tennissers op Shot moet dit gaan lukken! Wil je meer weten over mij en mijn visie m.b.t. tennis, kijk dan op mijn website.

 

Henriette van Aalderen-Sprée

     Telefoon:
     E-mail:

Mijn naam is Henriette van Aalderen-Sprée en ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam. Inmiddels woonachtig in Den Dolder, getrouwd met Jelle en moeder van Teun en Loek.

Vanaf mijn 12e speelde ik nationale en internationale toernooien, was ik 2e van Nederland en speelde ik competitie voor Popeye Gold Star en daarna Amstelpark, waarmee ik in 1998 Landskampioen werd in de eredivisie.
In 1991 won ik jullie mooie open toernooi in de toen nog A en B- categorie. Het was een mooie week voor mij en als ik er aan terug denk was het elke dag mooi weer, waren mijn sokken rood van het gravel en was de sfeer gezellig en ontspannen. Een mooie herinnering.

Tot mijn 23ste heb ik mijzelf de kans gegeven binnen de top 100 te komen op de WTA ranglijst. Mijn hoogste ranking bleef uiteindelijk hangen rond de 330 WTA en 8 van Nederland. In de dubbel stond ik iets hoger, maar had niet de ambitie om alleen voor de dubbel de wereld rond te reizen. Samen met de jullie wel bekende Stephanie Gomperts een aantal mooie titels binnen behaald, waaronder het satelliettoernooi in Orense (ESP).

Vanaf 2000 ben ik werkzaam geweest bij verschillende verenigingen. Begonnen op ’t Spieghel (Bussum), daarna ben ik hoofdtrainer geweest bij Iduna (Utrecht) en Meijenhagen (de Bilt) en afgelopen seizoen heb ik een aantal lessen bij Griffensteyn (Zeist) gegeven. In 2005 heb ik samen met Mirjam de C-opleiding gevolgd en afgerond.

Met de terugblik naar deze tijd en de mooie herinneringen aan Shot heb ik heel veel zin om deel uit te maken van de trainersstaf. Wij zien elkaar snel op en rond de banen van Shot.

Vragen?

logo

E-mail

info@shotzeist.nl

Telefoon

030 691 31 78

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist
Nederland