Tennistrainers

Mirjam Berkhout

     Telefoon:06-26522373
     E-mail: [email protected]

Mijn naam is Mirjam Berkhout en ondertussen al 14 jaar verbonden aan Shot, een van de mooiste tennisverenigingen van het land. Sinds 2017 ben ik de hoofdtrainer van Shot, en daarmee het aanspreekpunt voor alle trainingsgerelateerde zaken.
Nog steeds vind ik het erg leuk om de leden training te geven en te coachen, van jong tot oud, en hen, op en buiten de tennisbaan beter te leren kennen.
Tevens blijft het leuk om het optimale uit de leerlingen te halen en vind ik het interessant om erachter te komen hoe de persoonlijkheid van mensen tot uiting komt op de tennisbaan.
Dus: graag tot ziens op Shot!

 

Danny Potappel

     Telefoon: 06-21715757
     E-mail: dannyp.tennis@gmail.com

Hallo mijn naam is Danny Potappel. Op jonge leeftijd begon ik met trainen bij de KNLTB en sindsdien beheerste tennis een groot deel van mijn leven. Mijn ouders gaven mij de kans nationale maar ook internationale toernooien te spelen waar ik door goede resultaten snel hoog stond op de ranglijst. Na de jeugd heb ik nog 2 jaar fulltime gespeeld maar toen ik tot de conclusie kwam dat een professionele carrière heel moeilijk zou worden, nam ik de beslissing om te stoppen en de tennistrainers opleiding te volgen. Van 2009 tot 2013 ben ik werkzaam geweest bij TOP (Tennis Opleidingen Pieter) als clubtrainer van de BLTC te Baarn. Het is altijd al een droom geweest om bij Shot les te gaan geven, ook omdat ik er zelf al een aantal jaar competitie speel. Ik kijk er naar uit om met de andere trainers samen te werken en mij zelf verder te ontwikkelen. We gaan er met elkaar een sportief en gezellig jaar van maken. Tot snel op de tennisbaan.

 

Henriette van Aalderen-Sprée

     Telefoon:
     E-mail:

Mijn naam is Henriette van Aalderen-Sprée en ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam. Inmiddels woonachtig in Den Dolder, getrouwd met Jelle en moeder van Teun en Loek.

Vanaf mijn 12e speelde ik nationale en internationale toernooien, was ik 2e van Nederland en speelde ik competitie voor Popeye Gold Star en daarna Amstelpark, waarmee ik in 1998 Landskampioen werd in de eredivisie.
In 1991 won ik jullie mooie open toernooi in de toen nog A en B- categorie. Het was een mooie week voor mij en als ik er aan terug denk was het elke dag mooi weer, waren mijn sokken rood van het gravel en was de sfeer gezellig en ontspannen. Een mooie herinnering.

Tot mijn 23ste heb ik mijzelf de kans gegeven binnen de top 100 te komen op de WTA ranglijst. Mijn hoogste ranking bleef uiteindelijk hangen rond de 330 WTA en 8 van Nederland. In de dubbel stond ik iets hoger, maar had niet de ambitie om alleen voor de dubbel de wereld rond te reizen. Samen met de jullie wel bekende Stephanie Gomperts een aantal mooie titels binnen behaald, waaronder het satelliettoernooi in Orense (ESP).

Vanaf 2000 ben ik werkzaam geweest bij verschillende verenigingen. Begonnen op ’t Spieghel (Bussum), daarna ben ik hoofdtrainer geweest bij Iduna (Utrecht) en Meijenhagen (de Bilt) en afgelopen seizoen heb ik een aantal lessen bij Griffensteyn (Zeist) gegeven. In 2005 heb ik samen met Mirjam de C-opleiding gevolgd en afgerond.

Met de terugblik naar deze tijd en de mooie herinneringen aan Shot heb ik heel veel zin om deel uit te maken van de trainersstaf. Wij zien elkaar snel op en rond de banen van Shot

 

Harry van Reek

     Telefoon:
     E-mail:

Mijn naam is Harry van Reek, geboren in 1971 in Oostvoorne, een dorp in Zuid-Holland. Ik ben meer dan 25 jaar werkzaam als tennistrainer en -coach en doe dat nog steeds met veel passie en plezier!

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met tennissen en ik was meteen verkocht. Ik bleek er ook nog redelijk goed in te zijn ook! Heb zelfs Zondag 1ste klas gemengd gepeeld.

In 1993 ben ik naar Aruba verhuisd. Daar heb ik fulltime als tennisleraar gewerkt. Ik gaf daar les aan zowel toeristen als de lokale bevolking. Sommige spelers zijn al vanaf het begin (al 25 jaar!) bij mij op les gebleven! Ik heb meerdere malen als coach door Zuid-Amerika gereisd namens Aruba met de junior spelers voor de junior Davids Cup en Fed Cup. Ook ben ik jarenlang manager van de grootste tennisclub op Aruba geweest. Naast het lesgeven, speel ik ook regelmatig wedstrijden. Zo ben ik in 2009 voor Aruba uitgekomen in de Davis Cup te El Salvador.

Op de baan laat ik mijn spelers hard werken maar altijd met een glimlach. Zonder plezier in de sport red je het niet. Ik probeer zoveel mogelijk mijn (wedstrijd)ervaring te delen met de leerlingen om zo van iedereen, op elk niveau, een completere tennisser te maken!

 

Frank Koekkoek

     Telefoon:
     E-mail:Frank Koekkoek

Frank Koekkoek is geboren en getogen te Amsterdam waarin sport een wezenlijk deel uit maakte binnen zijn familie (tennis, boksen, basketbal, fitness). Hieronder stelt hij zich voor:

Vervolgens na mijn schooltijd en wat omzwervingen heb ik na mijn dienstplicht van 2 jaar en uitzending naar Libanon als VN-militair mijn sportieve/disciplinaire instelling gebruikt om 't mooie beroep tennistrainer/coach eigen te maken.

Bij meerdere clubs/parken in de regio Amsterdam heb ik gewerkt en tevens mijn eigen vaardigheid op peil gehouden door competitie voor Amstelpark en B-toernooien (nu cat 3) te spelen.

Daarnaast ben ik nog zeer actief o.a. op de Senior Tour nat. & int. met als hoogtepunt WK 2008 in Turkije.

Dit mooie vak beoefen ik nu al ruim 35 jaar met dezelfde passie/gedrevenheid zoals destijds en ik hoop jullie dat mee te geven bij 't mooie Shot.

Mijn motto: zonder inzet geen succes

Tot gauw op de baan.

Sander de Bruijn

Ik ben Sander de Bruijn, geboren in Amsterdam en nu wonend in Naarden. Vanaf jong begonnen met tennis, maar pas vanaf mijn 14de het serieuzer aangepakt. Vanaf dat 

moment wilde ik niks anders dan tennis en dat heb ik gelukkig nog steeds. Vanaf mijn 19de ben ik trainer geworden en dit gelijk fulltime gaan doen. Door de jaren heen heb ik veel ervaring mogen opdoen met verschillende groepen, van recreatief tot prestatief en van jong tot oud. Ik zit nu al aantal jaar in het vak en doe het nog steeds met heel veel plezier.

In de zomervakantie als er minder lessen zijn speel ik het liefst toernooien. Dat blijf ik het mooiste vinden. Het spelen van een lange wedstrijd, de spanning die er bij komt en het liefst nog voor een vol terras.

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen verwelkomen op de baan en jullie nog beter te maken, maar vooral nog meer plezier in het spel te geven.