Bardiensten

Bij SHOT geloven we sterk in de kracht van samenwerking. Daarom vragen we alle leden om een bijdrage te leveren aan de club. We verwachten van senioren een vrijwillige inzet van minimaal 8 uur per jaar. Leden tussen de 18 en 24 jaar vragen we om 4 uur bij te dragen. Een uitstekende en hele gezellige manier om dit te doen, is meedraaien in de bardiensten in ons clubhuis. Alle informatie over een bardienst vind je hieronder.

Inplannen
Je kan een bardienst eenvoudig inplannen. Log in op onze website en ga naar 'Mijn Club' > 'Diensten', of gebruik de ClubApp -> 'Club' > 'Diensten' om je beschikbaarheid aan te geven en jouw bardienst te selecteren.

Duur
Een bardienst duurt 4 uur. Zorg dat je altijd 10 minuten voor aanvang aanwezig bent voor de opening of overdracht van de dienst.

Ruilen
Ingeplande bardiensten kan je niet meer annuleren. Ruilen met een ander Shot-lid is wel mogelijk. Vergeet niet om je SHOT/KNLTB-pasje aan hem of haar mee te geven.

Niet opdagen
Als je niet verschijnt op een ingeplande bardienst moeten we je helaas een boete van €100,- in rekening brengen.

Alternatieve diensten
Wil je liever een andere bijdrage leveren? Dat kan; via de ClubApp kan je ook kiezen uit andere diensten.

Vrijwilligersvergoeding
Indien je ervoor kiest om helemaal geen vrijwillige inzet te leveren, dan vragen wij een vrijwilligersvergoeding van €80,- (25-69 jaar) en €40,- (18-24 jaar). Stuur in dat geval vóór 1 mei een e-mail naar [email protected]. Vervolgens ontvang je een factuur per e-mail.

FAQ

Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen met betrekking tot bardiensten.

Q - Wat wordt er van mij verwacht tijdens een bardienst?
A - Tijdens een bardienst ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de bar. Je verwelkomt leden, serveert drankjes, spoelt glazen en maakt tosti’s. Verder houd je de bar, keuken en het eetgedeelte schoon. Tenslotte zie je toe op naleving van de regels in het clubhuis.

Q - Waar vind ik de handleiding SHOT bardienst?
A - De handleiding bevindt zich achter de bar naast de telefoon. Hierin staan instructies voor het gebruik van alle apparatuur. Zorg ervoor dat je deze handleiding doorneemt, vooral voor zaken zoals het vervangen van de Lattiz melk (cappuccino).

Q - Wat moet ik doen als het regent en het park gesloten is?
A - Ook bij slecht weer en gesloten park is het belangrijk om naar het clubhuis te komen voor je bardienst. Er zijn altijd taken te doen om het clubhuis schoon en netjes te houden.

Q - Hoe open ik en sluit ik af?
A - Het clubhuis en het horecadeel kan je openen door jouw SHOT/KNLTB-pasje tegen de reader te houden naast de 1e en 2e toegangsdeur. Als je op maandag, dinsdag of donderdagochtend een bardienst hebt, sluit je het horecadeel van het clubhuis af door deze pas actief tegen de reader naast de deur te houden. De laatste bardienst wordt met 2 personen gedraaid, waarvan altijd één van onze vaste en ervaren horecamedewerkers die weet hoe het clubhuis moet worden afgesloten.

Q - Wat zijn de regels voor alcoholgebruik in het clubhuis?
A - Iedereen die bardiensten draait moet een IVA-certificaat hebben. Dit certificaat staat voor Instructie Verantwoord Alcoholschenken en moet in geval van een controle kunnen worden getoond. Het is niet toegestaan om zelf alcohol te drinken tijdens je dienst.

Q - Moet ik zelf betalen voor consumpties tijdens mijn bardienst?
A - Tijdens je bardienst mag je gratis koffie en thee nemen. Verzoek om deze consumptie op de kassa aan te slaan. Kies: Betalen > Wegboeken > Vrijwilliger. Voor alle andere consumpties moet je zelf betalen.

Q - Waarom is het niet meer mogelijk om bardiensten met z'n tweeën te draaien?
A - Overdag is het te rustig voor twee vrijwilligers. Tegelijk bleek het afgelopen jaar dat het animo van leden voor bardiensten gering is. Met één vrijwilliger per dienst kunnen we gelukkig de continuïteit waarborgen.

Q - Maar sta ik dan altijd alleen?
A - Nee, sommige procedures zijn namelijk iets complexer geworden. Daarom zetten we naast een vrijwilliger ook een ervaren horecamedewerker in voor de afsluitende avondbardiensten. Tijdens weekends is er bovendien een ervaren horecamedewerker als hulp bij de bereiding van lunch, diner en snacks.