Trainers

René Lindenberg

Mijn naam is René Lindenbergh. Ruim 17 jaar ben ik actief als tennisleraar en sinds 3 jaar als padeltrainer. Op mijn 8e ben ik met tennis begonnen en al snel was ik verliefd op deze sport. Ik speel op recreatief én prestatief niveau bij de jeugd en volwassenen.  Bij beide speelde ik in de top van Nederland en sta op dit moment 1,5.

En toen was daar 4 jaar geleden opeens padel. Na twee keer spelen ben ik direct verslaafd geraakt aan dit spelletje en  de afgelopen jaren heb ik heel wat uren doorgebracht op de padelbaan. Ik geef nu zo’n 3 jaar padeltraining en speel zelf inmiddels fanatiek in de hoogste competitie en kom ook uit voor het Nederlandse Team.

Als trainer vind ik het leuk en uitdagend om verschillende niveaus les te geven van jong tot oud. Plezier in het spel, actief bezig zijn en progressie maken zijn voor mij de belangrijkste aandachtspunten op de padelbaan.

Bij een vereniging als de Shot  kan ik al mijn uitdagingen van het trainersvak kwijt. Veel leden, een mooie club, verschillende niveaus en diverse leeftijden. Ik heb dan ook enorm veel zin om mijn ervaring en passie op jullie over te brengen.

Tot snel op de padelbaan!

 

Ruud Erckens

Begin 2020 heb ik de eerste KNLTB opleiding gevolgd voor niet-tennisleraren. Hier heb ik samen met Jalmar Lochtman de eerste behoefte aan clinics, proeflessen en wintertraining proberen op te vangen op Shot. Ik ben heel happy dat we met Pjotr en René nu twee toptrainers voor Shot hebben die het grootste deel van de trainingen geven.

Pjotr gebruikt mij graag als voorbeeld dat een slechte tennisser best een aardige padeller kan worden....Padel is voor mij een behoorlijke verslaving geworden. Waarom? De dynamiek van het spel via de wanden, de lange rally's, de sportiviteit met vier op de baan, de tactische uitdagingen, het hele jaar lekker buiten kunnen sporten, het plezier dat iedereen op de baan uitstraalt....

Kortom: een erg leuk spelletje!

Zelf vind ik het leuk om voor het seizoen 2021 padel voor de basisschool jeugd op de rit te zetten. We starten hiermee op de woensdagmiddagen in combinatie met tennisplezier. Naast Shot geef ik ook nog een avond les in Bussum.

 
Pjotr van Dalfsen

Tennissen doe ik mijn hele leven al. Op mijn vijfde kreeg ik van mijn ouders een afgezaagd houten racket en werd ik tijdens competitiedagen iedere zaterdag bij de oefenmuur van LTV Lelystad geplant. En als mijn vader klaar was met zijn wedstrijden dan ging hij nog even met me tennissen. Als kind heb ik een groot deel van het KNLTB programma doorlopen en uiteindelijk ben ik in de Top 30 terechtgekomen. Ooit heb ik nog in de finale op Shot gestaan bij het A toernooi.

Tennisleraar 

Na de middelbare school ging ik in dienst en op zaterdag volgde ik de opleiding tot Tennisleraar A (Leraaropleiding). Defensie betaalde indertijd de helft van de kosten. In 1988 ben ik als tennisleraar in Kampen gaan werken om mijn studie aan de HEAO te bekostigen. Dat vond ik zo leuk dat ik in mijn derde studiejaar afgehaakt ben en me volledig op tennis heb gericht. Ik heb daarna nog de Opleiding B (Trainersopleiding) en C (Coachopleiding) gevolgd.

Lange tijd heb ik zowel getennist als lesgegeven.
Op een gegeven moment werd ik KNLTB assistent district trainer en heb ik ook nog een seizoen Jong Oranje in 1996 begeleid in het buitenland. Daarna ben ik voor een grote tennisschool gaan werken in het Oosten van het land en twee jaar later heb ik een tennisschool in Zwolle overgenomen. In 2004 ben ik naar Apeldoorn overgestapt en daar heb ik tot 2019 tennistraining gegeven.

Padel

Tijdens die periode in 2015 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met padel bij mijn oude clubje in Lelystad. Zij zijn een van de eerste padelclubs in Nederland. Ik vond het gelijk een leuk spelletje. Het voordeel is dat ik alle dingen die ik niet zo goed beheerste bij tennis niet nodig had voor padel. Ik ben trainingen gaan volgen in Spanje en greep elke mogelijkheid aan om daar te spelen. De opleiding tot padelleraar heb ik in Nederland gevolgd. In 2017 ben ik gestart met padelles geven in Zeewolde en een jaar later ben ik bondscoach geworden van de Nederlandse mannen. Ik merkte toen al dat ik naast tennis meer met padel wilde doen maar in Apeldoorn waren ze nog niet zo gecharmeerd van dit spelletje. In 2019 heb ik daarom besloten om in Apeldoorn te stoppen en te gaan proberen om mijn brood te verdienen met padeltrainingen. Dat was nog niet zo makkelijk. In 2020 is de padelbond opgegaan in de KNLB en ben ik ook bondscoach voor de Seniors (veteranen) geworden. Dit jaar staat er een aantal hele leuke en grote evenementen op het programma. En natuurlijk padel ik zelf ook nog op hoog niveau.

Shot

Via Raymond Fleuren die af en toe op Zeewolde trainde, ben ik in contact gekomen met Shot. Hij vroeg me of ik een dag wilde training wilde geven op Shot en toen is het balletje gaan rollen. Bij Shot zit een hele grote groep enthousiaste mensen die allemaal heel graag training willen hebben. Inmiddels sta ik 5 dagen in de week op de padelbaan met een enorme hoeveelheid trainingsuren. Dat padel bij Shot in de lift zit, is wel duidelijk. Op deze club is veel gezelligheid, heel veel mensen zijn erg betrokken en het is een ideaal complex. Ik heb het erg naar mijn zin.

Vrije tijd

Als ik niet op de padelbaan sta, wandelen mijn vrouw Mariska en ik graag met de hond. Zij speelt ook padel en is een zeer enthousiaste supporter van mij. We hebben samengesteld gezin met 6 kinderen. In de vakantieperiodes zijn we graag in Spanje en we organiseren ook padelreizen naar Spanje. 

 
Remco van den Berg

Remco van den Berg is sinds oktober 2021 padeltrainer op Shot. Hieronder stelt hij zich voor:

Op mijn 6e ben ik begonnen met voetbal ook heb ik 7 jaar getafeltennist. In 2001 ben ik lid geworden van L.T.C. Vleuten-De Meern en daar heb ik met veel plezier 20 jaar getennist. In juni 2018 heb ik met vrienden voor het eerst kennisgemaakt met padel. Ik weet nog dat dat er toen een hittegolf was terwijl wij stonden te zwoegen maar ik wist het gelijk…… Dit is zo leuk! Sindsdien ben ik niet meer van de baan af te slaan.

Ik heb met veel plezier de opleiding tot Padelleraar gevolgd bij de KNLTB. Het lijkt mij een leuke uitdaging om andere mensen het mooie spel van padel te leren.

Ondertussen ben ik al een paar weken aan de slag bij Shot en ik kan wel zeggen dat het mij uitstekend bevalt.

 
Marjon Copier

Sinds mijn 5e stond ik al op de tennisbaan en heb ik alle jeugdcircuits in Nederland doorlopen. Na de junioren ben ik in Amerika college tennis gaan spelen en heb ik ook af en toe lesgegeven. Ik heb competitief getennist tot er door werk, gezin andere prioriteiten kwamen ;-).
Begin 2020, toen we op SHOT de eerste padelbanen kregen ben ik helemaal enthousiast geraakt van padel. Mijn tennisniveau was toch al dalende en met deze sport kon ik weer iets nieuws leren en mijn energie kwijt. Met al mijn fanatisme ben ik -zoals vanouds- weer gaan trainen en ook zelfs nationale en internationale toernooien gaan spelen. In 2021 heb ik ook de KNLTB padelopleiding gevolgd.

Ik vind het leuk om de jeugd op SHOT enthousiast te maken voor deze sport en dit op ons mooie park op te kunnen bouwen. Ik geef nu voornamelijk jeugdlessen en ook nog aantal individuele losse lessen (of proeflessen) voor senioren en clinics voor mensen die voor het eerst in aanraking komen met padel.

Ik hoop jullie snel te zien op de club en met deze sport te mogen laten kennismaken!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist

KVK-nummer

40476052