Gazelle Shot Open 2019

Het Gazelle Shot Open is een tennistoernooi met een sterk regionaal karakter dat open staat voor iedereen. Door de goede reputatie en lange traditie trekt dit toernooi veel spelers uit de hele regio Utrecht en daarbuiten. Het toernooi wordt dit jaar voor de 75e keer gehouden waardoor het dit jaar een speciale lustrumeditie zal worden, zowel voor de deelnemers van het toernooi als voor de leden van Shot.

Toernooi

Het Gazelle Shot Open is een uniek combinatie van een open toernooi en een Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT). Het open toernooi staat open voor alle deelnemers en wordt in alle categorieën gespeeld inclusief een 35+ categorie. Het NRT is bedoeld voor de (sub-) top van Nederland, die hiermee punten kan verdienen voor de nationale ranglijst. Shot mag van de KNLTB al jaren één van de drie NRT-toernooien in de regio Utrecht organiseren en trekt daardoor spelers aan uit de landelijke top 50. Beide toernooien vinden tegelijkertijd plaats en creëren een unieke combinatie van recreatief en toptennis.

Lees hier een uitgebreid historisch verslag van 75 jaar Shot Open door Niek Boot

Er wordt iedere dag gespeeld op alle 12 banen tegelijk vanaf 10.00u in de ochtend tot soms na middernacht. Het clubhuis is de hele week geopend en een professioneel cateringbedrijf zorgt voor goede service, lekker eten en voldoende drinken. Op ons mooie en gezellige terras kan van dichtbij genoten worden van spectaculaire wedstrijden op de hoofdbanen.

Thema: Back to the Future

Het eerste Shot Open is georganiseerd in 1945 en dit jaar is de 75e editie. Om deze mooi traditie te combineren met een moderne aanpak is gekozen voor het thema Back to the Future. Naast een modern clubhuis en een vier volledig gerenoveerde banen is er ook een nieuwe toernooiorganisatie die met frisse energie deze speciale editie gaat neerzetten. Het tennistoernooi is en blijft prioriteit, maar er wordt ook hard gewerkt aan een lustrumfeestavond en een Gazellige 35+ Dubbeldag op de zondag in het voorweekeinde.

Hoofdsponsor Gazelle

Voor deze 75e lustrumeditie hebben wij Gazelle bereid gevonden om ons als hoofdsponsor te steunen. Samen met andere sponsoren kunnen wij hiermee een fantastisch en financieel gezond tennistoernooi organiseren. Er wordt hard gewerkt om voor alle deelnemers, gasten en Shot-leden een spetterende feestavond te organiseren op vrijdag 12 juli.

Wilt u als sponsor bijdragen aan dit lustrumtoernooi, dan kunt u per mail contact opnemen met de organisatie.

Toernooileiding

Het toernooi wordt dit jaar georganiseerd door Peter-Jan de Koning (Toernooimanager) en Maarten van Maanen (Toernooileider) samen met Maartje Huwae, Jaco Booster, Siska De Knikker - Schipper, Hans Wortelboer en Stephanie Gomperts. De organisatie is per e-mail te bereiken op [email protected] en telefonisch op 06-38440030. De bondsgedelegeerde is een oude bekende van het Shot Open: Janneke Stoeltie.

Inschrijving

De inschrijving verloopt via mijnknltb.toernooi.nl en kan tot en met zondag 30 juni 2019. Het toernooi loopt officieel vanaf maandag 8 juli tot en met de finale op zondag 14 juli. Gezien het verwachte aantal deelnemers, zal het Gazelle Shot Open zeer waarschijnlijk al gaan beginnen op zondag 7 juli. Het plan is om op die dag zoveel mogelijk dubbelpartijen te spelen, omdat de ervaring leert dat de planning daarvan op doordeweekse avonden lastig kan zijn. De exacte planning moet nog bepaald worden. Het toernooireglement is al wel online terug te lezen.
Let op: er wordt overdag gespeeld vanaf 10.00!

Verhinderingen

Wij hebben ervoor gekozen om geen maximaal aantal verhinderingen in te stellen om de deelnemers en ons zoveel mogelijk flexibiliteit te geven. Dit werkt alleen als alle deelnemers zorgvuldig met hun verhinderingen omgaan. Wij verzoeken iedereen dan ook met klem om het aantal verhinderingen te beperken en op tijd bij te werken. De inschrijving sluit op zondag 30 juni. Wij behouden ons het recht voor om "lastige" inschrijvingen te weigeren. Ook bij een eventuele loting is beschikbaarheid een belangrijke factor.

Kamperen

Zoals ieder jaar kunnen deelnemers gratis kamperen op ons groen en bosrijke terrein. Dit draagt enorm bij aan de sfeer tijdens het toernooi. Kampeerders kunnen gebruik maken van de faciliteiten in het clubhuis en meedoen aan de activiteiten die worden georganiseerd.  Voor vragen en/of reserveringen neem contact op met de toernooileiding.  

Belangrijke data
  • Zondag 30 juni: laatste dag voor inschrijven en aanpassen verhinderingen
  • Zondag 7 juli: Gazellige 35+ Dubbeldag; dubbelwedstrijden met aansluitende borrel
  • Maandag 8 juli: Officiële start van Open Toernooi en kwalificatie NRT
  • Woensdag 10 juli: Start NRT met ronde 1 en 2
  • Vrijdag 12 juli: Feestavond met thema Back to the Future
  • Zaterdag 13 juli: Halve finales
  • Zondag 14 juli: Finales 75e Gazelle Shot Open met prijsuitreiking rond 15:30.u

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist