Gazelle Shot Open 2021

Het Gazelle Shot Open is een tennistoernooi met een sterk regionaal karakter dat open staat voor iedereen. Door de goede reputatie en lange traditie trekt dit toernooi veel spelers uit de hele regio Utrecht en daarbuiten. Het toernooi wordt dit jaar voor de 75e keer gehouden waardoor het dit jaar een speciale lustrumeditie zal worden, zowel voor de deelnemers van het toernooi als voor de leden van Shot.

Toernooi

Het Gazelle Shot Open is een uniek combinatie van een open toernooi en een Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT). Het open toernooi staat open voor alle deelnemers en wordt in alle categorieën gespeeld inclusief een 35+ categorie. Het NRT is bedoeld voor de (sub-) top van Nederland, die hiermee punten kan verdienen voor de nationale ranglijst. Shot mag van de KNLTB al jaren één van de drie NRT-toernooien in de regio Utrecht organiseren en trekt daardoor spelers aan uit de landelijke top 50. Beide toernooien vinden tegelijkertijd plaats en creëren een unieke combinatie van recreatief en toptennis.

Lees hier een uitgebreid historisch verslag van 75 jaar Shot Open door Niek Boot

Er wordt iedere dag gespeeld op alle 11 banen tegelijk vanaf 12:00u in de ochtend tot soms na middernacht. Het clubhuis is de hele week geopend en een professioneel cateringbedrijf zorgt voor goede service, lekker eten en voldoende drinken. Op ons mooie en gezellige terras kan van dichtbij genoten worden van spectaculaire wedstrijden op de hoofdbanen.

Hoofdsponsor Gazelle

Ook voor deze 76e editie hebben wij Gazelle bereid gevonden om ons als hoofdsponsor te steunen. Samen met andere sponsoren kunnen wij hiermee een fantastisch en financieel gezond tennistoernooi organiseren. Er wordt hard gewerkt om voor alle deelnemers, gasten en Shot-leden een mooie week inelkaar te zetten.

Wilt u als sponsor bijdragen aan dit lustrumtoernooi, dan kunt u per mail contact opnemen met de organisatie.

Toernooileiding

Het toernooi wordt dit jaar georganiseerd door Peter-Jan de Koning (Toernooimanager) en Maarten van Maanen (Toernooileider) samen met Jaco Booster, Siska De Knikker - Schipper, Hans Wortelboer, Rien Alderlieste, Jasper de Koning en Frits Loogman. De organisatie is per e-mail te bereiken op [email protected] en telefonisch op 06-21308977. De bondsgedelegeerde is een oude bekende van het Shot Open: Janneke Stoeltie.

Inschrijving

De inschrijving verloopt via mijnknltb.toernooi.nl en kan tot en met zaterdag 3 juli 2021. Het toernooi loopt officieel vanaf maandag 12 juli tot en met de finale op zondag 18 juli. Gezien het verwachte aantal deelnemers, zal het Gazelle Shot Open zeer waarschijnlijk al gaan beginnen op zondag 11 juli. Het plan is om op die dag zoveel mogelijk dubbelpartijen te spelen, omdat de ervaring leert dat de planning daarvan op doordeweekse avonden lastig kan zijn. De exacte planning moet nog bepaald worden. Het toernooireglement is online terug te lezen.
Let op: er wordt overdag gespeeld vanaf 12:00u!

Verhinderingen

Wij hebben ervoor gekozen om geen maximaal aantal verhinderingen in te stellen om de deelnemers en ons zoveel mogelijk flexibiliteit te geven. Dit werkt alleen als alle deelnemers zorgvuldig met hun verhinderingen omgaan. Wij verzoeken iedereen dan ook met klem om het aantal verhinderingen te beperken en op tijd bij te werken. De inschrijving sluit op zaterdag 3 juli. Bij overinschrijving wordt op basis van beschikbaarheid geloot.

Kamperen

In tegenstelling tot eerdere edities van het Gazelle Shot Open is er omwille van de coronaregels besloten om helaas het kamperen op ons terrein te verbieden.

Belangrijke data
  • Zaterdag 3 juli: laatste dag voor inschrijven en aanpassen verhinderingen
  • Zondag 11 juli: Gazellige 35+ Dubbeldag; dubbelwedstrijden met aansluitende borrel
  • Maandag 12 juli: Officiële start van Open Toernooi en kwalificatie Nationaal Ranglijst Toernooi
  • Woensdag 14 juli: Start Nationaal Ranglijst Toernooi
  • Zaterdag 17 juli: Halve finales
  • Zondag 18 juli: Finales 76e Gazelle Shot Open met prijsuitreiking rond 16:00u

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist

KVK-nummer

40476052