Over Shot

Op de schitterende banen van Zeister Tennisclub Shot tennissen ruim 900 leden (waarvan 300 jeugdleden) met veel plezier en enthousiasme. Of je nu al een tijdje tennist of net begonnen bent: Shot organiseert activiteiten en toernooien op alle niveaus. In ons clubhuis kun je rustig bijkomen met een hapje en een drankje. 

Faciliteiten

Shot ligt op een prachtige locatie in de bossen van Zeist. De club beschikt over 10 gravelbanen en 2 canada tenn-banen. In het schitterende clubhuis kun je terecht voor een hapje en een drankje. De multifunctionele ruimte biedt ook mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten, lunches of feesten.

Les en training

Shot biedt de mogelijkheid om je tennisvaardigheden te verbeteren. De vereniging heeft vier ervaren tennistrainers die gekwalificeerd zijn om trainingen te verzorgen voor leerlingen van verschillende niveaus en leeftijden.

Geschiedenis

In 1930 wordt de Zeister Tennisclub Shot opgericht. De eerste tennisclub van Zeist telt in november van dat jaar 90 leden. Dat aantal stijgt in een paar maanden tijd naar 160. Op 4 april 1931 wordt het park aan de Verlengde Slotlaan, Krakelingweg officieel geopend met een demonstratiewedstrijd.

Vanaf het eerste begin heeft Shot een sterke regionale binding. De club groeit gestaag. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er getennist, hoewel dat door een gebrek aan tennisballen steeds lastiger wordt. De dameskleedkamer krijgt vanaf 1944 een tijdelijke andere bestemming: vijf Shot-leden vinden daar een onderduikadres.

(Bron: lustrumuitgave ter ere van het 75-jarige bestaan in 2005)

Toekomst

Shot de gezelligste en meest bloeiende tennisvereniging van de regio maken is onze ambitie voor de komende jaren. Deze ambitie is afhankelijk van de tevredenheid van onze leden, de recreatieve activiteiten, actieve vrijwilligers en de maanden dat we de banen kunnen gebruiken.

Daarom richt Shot zich in 2018 op vijf doelen.

 1. Jeugdactivatie
  Tennis is voor kinderen van alle leeftijden een leuke en uitdagende sport. Om de jeugd meer te betrekken, denken we aan bijvoorbeeld het formeren van een jeugdbestuur en het maken van een jeugdbeleidsplan. We verwachten dat we met enthousiaste jeugdleden weer terugkomen in de top.

 2. Activiteitenaanpak
  Shot organiseert diverse gezellige tennisactiviteiten, zoals het (Groot)ouder-kindtoernooi, het Wijkentoernooi, de Dames Dubbel Roulette en de Vrijdagavond Tennis (VAT). Maar we staan niet stil. De activiteitencommissie bekijkt wat we kunnen organiseren en hoe we dat het beste kunnen doen, zodat er voor alle niveaus en leeftijden ruim aanbod is en blijft.

 3. Betrokken vrijwilligers
  Een vereniging kan alleen bestaan als er voldoende leden zijn die zich vrijwillig inzetten voor de club, al is het maar een half uurtje per week. Dat is niet alleen nodig, maar het is ook een mooie manier om elkaar te leren kennen.

 4. Leden werven
  Onze ambitie is minimaal 1.000 leden te krijgen en te houden. Dit betekent dat wij moeten zorgen voor een positieve sfeer waarin iedereen zich welkom voelt en graag lid wil worden van Shot.

 5. Blaashal
  Om de continuïteit van de tennislessen te waarborgen, het aantal leden te laten toenemen en de jeugd te activeren onderzoeken wij de haalbaarheid van een blaashal. Als een blaashal haalbaar blijkt, willen wij deze per 1 oktober 2018 gerealiseerd hebben. Daarnaast gaan we de komende jaren gefaseerd de tennisbanen renoveren, zodat ze na slecht weer sneller bespeelbaar zijn. Het eerste baanvak wordt in de winter van 2017/2018 aangepakt.
We want you @Shot!

Met al deze ambities kijkt het bestuur uit naar jou als vrijwilliger, nieuw lid, bezoeker en/of sponsor. Tot ziens op ons park, het mooiste tennispark van Nederland. Wil je meer weten? Mail ons.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

030 691 31 78

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist