Over Shot

Op de schitterende banen van Zeister Tennisclub Shot tennissen ruim 900 leden (waarvan 300 jeugdleden) met veel plezier en enthousiasme. Of je nu al een tijdje tennist of net begonnen bent: Shot organiseert activiteiten en toernooien op alle niveaus. In ons clubhuis kun je rustig bijkomen met een hapje en een drankje. 

Faciliteiten

Shot ligt op een prachtige locatie in de bossen van Zeist. De club beschikt over 10 gravelbanen en 2 canada tenn-banen. In het schitterende clubhuis kun je terecht voor een hapje en een drankje. De multifunctionele ruimte biedt ook mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten, lunches of feesten.

Les en training

Shot biedt de mogelijkheid om je tennisvaardigheden te verbeteren. De vereniging heeft vier ervaren tennistrainers die gekwalificeerd zijn om trainingen te verzorgen voor leerlingen van verschillende niveaus en leeftijden.

Geschiedenis

In 1930 wordt de Zeister Tennisclub Shot opgericht. De eerste tennisclub van Zeist telt in november van dat jaar 90 leden. Dat aantal stijgt in een paar maanden tijd naar 160. Op 4 april 1931 wordt het park aan de Verlengde Slotlaan, Krakelingweg officieel geopend met een demonstratiewedstrijd.

Vanaf het eerste begin heeft Shot een sterke regionale binding. De club groeit gestaag. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er getennist, hoewel dat door een gebrek aan tennisballen steeds lastiger wordt. De dameskleedkamer krijgt vanaf 1944 een tijdelijke andere bestemming: vijf Shot-leden vinden daar een onderduikadres.

(Bron: lustrumuitgave ter ere van het 75-jarige bestaan in 2005)

Toekomst

Shot de gezelligste en meest bloeiende tennisvereniging van de regio maken is onze ambitie voor de komende jaren. Deze ambitie is afhankelijk van de tevredenheid van onze leden, de recreatieve activiteiten, actieve vrijwilligers en de maanden dat we de banen kunnen gebruiken.

We want you @Shot!

Met al deze ambities kijkt het bestuur uit naar jou als vrijwilliger, nieuw lid, bezoeker en/of sponsor. Tot ziens op ons park, het mooiste tennispark van Nederland. Wil je meer weten? Mail ons.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist