Shot Open 2023

Het Shot Open is een tennistoernooi met een sterk regionaal karakter dat open staat voor iedereen. Door de goede reputatie en lange traditie trekt dit toernooi veel spelers uit de hele regio Utrecht en daarbuiten. Het toernooi wordt dit jaar voor de 78e keer gehouden.

Toernooi
Het Shot Open is een uniek combinatie van een open toernooi en een Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT). Het open toernooi staat open voor alle deelnemers en wordt in alle categorieën gespeeld inclusief een 35+ categorie.

Het NRT is bedoeld voor de (sub-) top van Nederland die hiermee punten kan verdienen voor de nationale ranglijst. Het Ranglijst toernooi trekt hiermee spelers uit de top 50 tot top 100 waaronder veel opkomende talenten. Beide toernooien vinden tegelijkertijd plaats en creëren een unieke combinatie van recreatief en toptennis.

Lees hier een uitgebreid historisch verslag van 75 jaar Shot Open door Niek Boot

Er wordt iedere dag gespeeld op alle 11 banen vanaf 10:00 uur in de ochtend. Het clubhuis is de hele week geopend en Lex & team zorgt voor goede service, lekker eten en voldoende drinken. Op het grootste en mooiste terras van Zeist kan van dichtbij genoten worden van spectaculaire wedstrijden op de hoofdbanen.

Samen met onze sponsoren kunnen wij een fantastisch en financieel gezond tennistoernooi organiseren. Er wordt hard gewerkt om voor alle deelnemers, gasten en Shot-leden een mooie week in elkaar te zetten. Wilt u als sponsor bijdragen aan dit lustrumtoernooi, dan kunt u per mail contact opnemen met de organisatie.

Organisatie
Het toernooi wordt dit jaar georganiseerd door Peter-Jan de Koning (Toernooidirecteur) en Jasper de Koning (Toernooileider) samen met Jaco Booster, Dennis de Knikker, Siska De Knikker-Schipper, Rien Alderliesten, Hwan Tan, Marnie de Koning en Florentijn de Knikker. De organisatie is per e-mail te bereiken op [email protected] en telefonisch op 06-21308977. De toernooicoach is een oude bekende van het Shot Open: Janneke Stoeltie. 

Inschrijving
De inschrijving verloopt via mijnknltb.toernooi.nl en kan tot en met zondag 2 juli 2023. Het toernooi loopt officieel vanaf maandag 10 juli tot en met de finales op zondag 16 juli.
Gezien het verwachte aantal deelnemers, zal het Shot Open waarschijnlijk al beginnen op zondag 9 juli. Het plan is om op die dag zoveel mogelijk dubbelpartijen te spelen, omdat de ervaring leert dat de planning daarvan op doordeweekse avonden lastig kan zijn.

Verhinderingen
Let op: er wordt overdag gespeeld vanaf 10:00 uur!
Wij begrijpen dat niet iedereen overdag kan spelen. Wij hebben daarom gekozen om geen maximaal aantal verhinderingen in te stellen om de deelnemers en ons zoveel mogelijk flexibiliteit te geven. Dit werkt alleen als alle deelnemers zorgvuldig met hun verhinderingen omgaan. Bij overinschrijving wordt op basis van beschikbaarheid geloot. De beschikbaarheid is leidend voor zowel deelname als indeling.
Wij verzoeken iedereen dan ook met klem om het aantal verhinderingen te beperken en op tijd bij te werken. De inschrijving sluit op zondag 2 juli.

Kamperen
Het is mogelijk om te kamperen op het terrein van Shot tijdens het Shot Open. Neem contact op met de organisatie om de opties hierover te bespreken.

Belangrijke data
Zondag 2 juli: laatste dag voor inschrijven en aanpassen verhinderingen
Zondag 9 juli: Gezellige 35+ Dubbeldag; dubbelwedstrijden met borrel
Maandag 10 juli: Officiële start van Open Toernooi en kwalificatie Nationaal Ranglijst Toernooi vanaf 10.00 uur
Woensdag 12 juli: Start Nationaal Ranglijst Toernooi om 10.00 uur
Zaterdag 15 juli: Halve finales gedurende dag
Zondag 16 juli: Finales 78e Shot Open met prijsuitreiking rond 16.00 uur