Wat is padel?

Padel is momenteel de snelst groeiende sport in Nederland! Het is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het op een baan van 10×20 meter, afgezet met wanden van glas en hekwerk. De baan heeft, net als bij tennis, een net in het midden. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis en je speelt padel met een zachte tennisbal. Padel speel je als dubbel, 2 tegen 2. 

Padel is gemakkelijk te leren en kan op alle niveaus worden gespeeld. Een padelracket heeft geen snaren. Techniek is een minder belangrijke factor dan bij tennis. Als beginner kan je dus al snel een rally spelen, ook als je geen of weinig ervaring hebt met andere racketsporten. De uitdaging zit ‘m in de combinatie met inzicht en tactiek. Dat levert leuke, soms onverwachte rally’s op en heel veel plezier!

Padel is afkomstig uit Zuid-Amerika. Daar wordt het al gespeeld sinds 1962. Het is overgewaaid naar Spanje en langzamerhand wordt het in heel Europa gespeeld. Hier kan je meer lezen over de geschiedenis van padel.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de regels.

Padel is…

  • voor jong en oud!
  • snel te leren!
  • een sport waarbij je fit blijft!
  • goed voor je reactievermogen!
  • plezier!

Voor het seizoen 2022 organiseren we bij SHOT de volgende nieuwe padelactiviteiten voor onze padelleden: POWR (Padel Op Woensdagochtend Roulette) en King of the Court om zoveel mogelijk mensen aan het spelen te krijgen. Meer informatie is te vinden bij activiteiten.

Heb je vragen? Stel ze per mail aan de Padelcommissie!