Verslag Jeugd voorjaarscompetitie 2024

02 juni 2024


De jeugdcompetitie zit er weer op! Alles is gespeeld binnen de 7 wedstrijddagen, zonder inhaaldagen. En dat is een knappe prestatie op zich, met alle pech die we op Shot hebben gehad met de banen en het weer. De laatste dag sloten we af met een prachtig zonnetje, 11 bespeelbare banen, mooie wedstrijden om naar te kijken. Frietjes, ijsje en een leuke tennisquiz waardoor alle complicaties van de weken ervoor helemaal vergeten waren.  

De all weather courts deden goed werk. Zeker ook voor de oranje jeugd die met groepen van zo’n 24 kids de banen sierden. Met Frank als top trainer en een te gekke warming up iedere keer weer feest. In de najaarscompetitie is er absoluut weer meer ruimte voor de rode en oranje jeugd intern!  

Een grote dank aan de captains die hun team weer in goede banen hebben geleid. Ondanks de wekelijkse wisselingen qua banen en tijden, hebben we mede door jullie flexibiliteit en inzet de klus geklaard. Ook de tegenstanders kunnen we een pluim geven doordat we geregeld bij hen speelden.  

De twee lunches droegen ook erg bij aan de feestelijkheid. De 5e en de 6e speeldag kon de jeugd genieten van een gezonde lunch met broodjes, salades, fruit en meer lekkers. Dank aan Jop voor deze organisatie en de Technische Commissie voor de support.  

We kunnen ontzettend trots zijn op onze ploegen! We hebben veel sportief tennis gezien en veel plezier ook naast de baan, op de miniveldjes, voetballend en tikkertje spelend. Zo zien we het graag op SHOT!!   

Dit jaar 2 gehuldigde kampioensteams!
In groen hebben we de toppers van SHOT 4 die als eerste uit de bus kwamen en SHOT 1 in de categorie geel 11 t/m 14!   

Shot 4 groen 2 maakte een vliegende start tegen Odijk en Bilthoven. Tegen Bosch en Duin en Manger Cats werd het nog even spannend met 2x gelijkspel. Gelukkig haalde dit team genoeg punten om bovenaan te eindigen met 1 punt boven het sterk teruggekomen team Bilthoven. Vol trots hebben de kanjers Berend, Olivia, Emme, Florentine, Elin, Leonore, Jesse en Philip gestreden en een terechte overwinning behaald.
Super gefeliciteerd! In het najaar samen lekker knallen in groen 1, daar zijn jullie helemaal klaar voor!    

Shot 1 in 11 t/m 14 hoofdklasse
Met een prachtige score van 38 punten ruimschoots bovenaan geëindigd en in totaal maar 4 wedstrijden verloren. Toch was het niet altijd even makkelijk en hebben jullie heel wat supertiebreaks moeten spelen. Door telkens het koppie erbij te houden en onder aanmoedigende begeleiding van trainer Danny, hebben Jip, Jay, Lion, Christiaan en nieuw talent Tristan met deze ruime overwinning een grote felicitatie verdiend!
Jullie gaan nu het landskampioenschap spelen in Delft, wat een ontzettend mooie en unieke prestatie! Succes jongens, zet hem op!  

We kijken uit naar de Najaarscompetitie waarvoor we volgende week de teams alweer gaan inschrijven. Op naar nog meer mooie sportieve momenten vanaf september 2024 met onze immer groeiende en bloeiende SHOT-jeugd!  

De competitieleiders, Susan en Mietske 

 

 

Nieuwscategorieën