Samen zijn we Shot. Interview met Marijke van Son

30 januari 2022


Naam: Marijke van Son

lid van Shot sinds: 2000-2008 en sinds 2015

Vrijwilliger sinds: 2015

vrijwilligersfunctie:  lid Nieuwe Leden Commissie, lid Activiteitencommissie

Wat doe je precies als vrijwilliger?

Begon bij de Park en Accommodatiecommissie. Ontmoette Marjolein Gerbens op een opruimdag in het najaar. Zij vroeg of ik in de commissie kwam. Merkte gedurende de tijd dat ik wel van het park was maar niet van de accommodatie. Toen ben ik overgestapt van de park & accommodatiecommissie. Naar de activiteitencommissie.

Vervolgens heb ik geholpen ( naast andere vrijwilligers en trainers) nieuwe mensen te werven toen we nog fors minder leden hadden. Ik heb geflyerd bij scholen en heb letterlijk huis aan huis geflyerd in de nieuwe wijk in Kerckebosch. Het flyeren werkte. Veel mensen volgden proeflessen en van daaruit werden mensen dan lid. Op dat moment werd ik enthousiast om mensen een warm welkom te heten en te zorgen dat ze zich snel thuis zouden voelen binnen de club. Nu organiseer ik samen met Mariola van der Knoop clinics, het welkomstoernooi etc voor nieuwe leden.

Om nieuwe leden en bestaande leden met elkaar te verbinden organiseren we vanaf april weer wekelijks de Toss 2.0 op woensdagavond. Sinds afgelopen jaar doe ik dit samen met Hanneke van Kooten. Zo betrek je nieuwe leden op een structurele basis bij de club.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Omdat ik het leuk vind om een familiegevoel te creĆ«ren binnen de club.  Er moeten natuurlijk heel veel dingen gebeuren. Vele handen maken licht werk. Na zeven jaar buitenland vond ik dit ook een mooie manier om mij weer snel onderdeel te voelen van de club en weer nieuwe mensen te leren kennen.

Verder wil ik mij niet alleen in mijn eigen bubbel bewegen. Ik vind het leuk om veel verschillende mensen te leren kennen en te helpen.

Hoeveel tijd besteed je eraan?

Is wisselend. Een paar uur per week.

Kan Shot ook zonder vrijwilligers?

Nee zeker niet. Juist ook nieuwe leden zou ik willen oproepen om iets voor de club te doen. Er is voor ieder wel wat wils. Bijvoorbeeld helpen om de borders onkruidvrij te houden. Al doe je dit een paar uurtjes in de maand. Zo is er nu ook een team vrijwilligers dat het gras maait. Omdat het een grote poule is, is het voor iedereen te behappen.  Dus lees je dit en wil je ook wat doen voor de club meld je aan  bij mij via [email protected]. Hoe meer mensen, hoe minder  iedereen hoeft te doen. 

Een club van 1600 leden kan alleen goed draaien als we allemaal wat doen voor de club.

Heb je je vrijwilligersfunctie afgestemd op je beroep?

Gedeeltelijk. Ik was accountmanager specialisten bij AstraZeneca  (farmaceut) voordat wij naar het buitenland verhuisden in 2008.In die functie organiseerde ik naast mijn bezoeken aan specialisten in de ziekenhuizen o.a. nascholingen.  Ik hou van organiseren en maak makkelijk contact met mensen. Deze eigenschappen gebruik ik nu ook.

Wat brengt jou je vrijwilligerswerk?

Veel voldoening. Leuk om te zien dat nieuwe leden zich door onze activiteiten zo snel thuis voelen. Ik stimuleer ze dan ook om mee te doen aan onze clubkampioenschappen en onze Onderlinge.Fantastisch om te zien hoe enthousiast ze dan zijn en graag hun resultaten met je willen delen. Veel mensen die elkaar bij de Toss2.0 hebben leren kennen, gaan samen dubbelen of mixen of vormen met elkaar een competitieteam. Daar doe je het voor. Kortom vrijwilligerswerk kost je wat tijd naar het levert je ook veel op. Ik kan vrijwilligerswerk bij Shot dus van harte aanbevelen!!! 

 

Vacatures op Shot

Nieuwscategorieën