Pickleball clinics door Bart de Baere

15 augustus 2022


Het bestuur heeft kort geleden contact gekregen met Bart de Baere die graag, uit liefde voor de sport, pickleball onder de aandacht van de leden wil brengen door het geven van een aantal clinics tijdens de Onderlinge. Met elkaar willen we ontdekken welke rol pickleball op het park zou kunnen spelen. We hebben hem gevraagd een stukje te schrijven ter kennismaking.

Het begon met kleine Bart, een racketfanaat vanaf het moment dat hij een racket kon vasthouden. In mijn jeugd speelde ik zowel tennis als badminton. Maar op straat probeerde ik daarnaast allerlei ballen en rackets op zoek naar een spel dat ook op straat gespeeld kan worden. Zoiets als pickleball dus, maar dat wist ik toen nog niet.

De eerste keer pickleball was in Canada zo’n 6 jaar geleden en vanaf slag 1 wist ik dit is waar ik naar op zoek ben. Sinds 6 jaar organiseer ik speel ik pickleball in Utrecht, ’s zomer buiten en ’s winters buiten. Daarnaast speel ik zoveel mogelijk pickleball elders.  Voor mij combineert pickleball het beste van tennis en badminton. Verslavend leuk.

En toen kwam ik op social media de nieuwe mini tennis / pickleball velden bij Shot Zeist tegen. Zo mooi, daar moet veel gebruik van gemaakt worden en daarom ben ik hier. Op zoek naar mensen die samen met mij deze fantastische nieuwe racketsport willen ontdekken en spelen.

Pickleball speel je met 4 mensen op een baan ter grootte van een badmintonveld. Alles draait om de net-ralley’s, die zowel geduld, precisie, creativiteit en dynamiek vereisen. Ik leer het U graag. Ik hoop dat het U daarna net zoveel plezier schenkt als het mij de afgelopen jaren heeft gebracht. Ik hoop jullie te zien tijdens de Onderlinge op Z.T.C. Shot.

Bart De Baere ([email protected])

 

Inschrijven voor een clinic?

Op zondag 21 en zaterdag 27 augustus kun je een clinic volgen. Inschrijven hiervoor kan via de KNLTB ClubApp. 

Nieuwscategorieën