Even voorstellen: Tennis coach Adil en performance trainer Samir

11 februari 2024


Vaak zien jullie ze les geven op de tennisbanen van SHOT. Wie zijn deze mannen? Zoals de meeste weten is Adil el Bakkal de hoofdcoach van TOPSHOT tennis en Samir de performance trainer. Ook zijn ze van start gegaan om een gefaseerde transitie te maken met de jeugd selectie van SHOT. Zo hebben ze de jeugd selectie van SHOT afgelopen winter getraind in de blaashal. Samen willen Adil en Samir de jeugd en de selectie spelers in het bijzonder inspireren. De spelers hebben kennis kunnen maken met hun manier van werken en de benadering naar een topsportbrein. Het doel hiervan is om de jeugd te inspireren om straks aansluiting te vinden met TOPSHOT. Ook wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een jeugdplan waar een wisselwerking zal zijn tussen Adil, Samir en Danny. Dit jeugdbeleidsplan zal binnenkort op de website te lezen zijn. Regelmatig geven ze ook “Performance Clinics” waar alle leden van SHOT aan mee kunnen doen. Een performance clinic bestaat uit tennis en conditietraining en is ook in te plannen naast de reguliere training op een moment dat het jou goed uitkomt. Tijdens zo’n performance clinic proberen ze zoveel elementen toe te passen en is het een waardevolle ervaring die je niet alleen fysiek sterker maakt, maar ook emotioneel en mentaal veerkrachtiger.  

Coach Adil
Met meer dan twintig jaar toegewijd aan het coachen van sport, is het niet alleen een beroep voor Adil, maar ook een diepgaande passie die een belangrijk deel van Adils leven heeft gevormd. Als dubbele gouden medaillewinnaar in het nationale zwemmen en een veelbelovende junior tennisser met onderscheidingen op het nationale toneel, waagde hij zich buiten zijn geboorteplaats, de levendige stad Casablanca, Marokko, om de mogelijkheden in Frankrijk, New York en Miami te verkennen voordat hij zich uiteindelijk vestigde in Nederland. Op 20-jarige leeftijd veranderde een reeks gebeurtenissen echter zijn traject van een aspirant-speler naar een inspirerende coach, waar hij leerde naast grootheden uit de industrie als Nick Bollettieri, John Eagleton en Rick Macci. Nu brengt Adil zijn schat aan expertise in om andere gemotiveerde atleten te empoweren en te begeleiden.  

Performance trainer Samir
Na een basketbalcarrière van 22 jaar op hoog niveau, heeft Samir zich sindsdien toegelegd aan bewegingstechnieken rondom tennis. Tennis is een veeleisende sport die niet alleen techniek en tactiek vereist, maar ook een goede fysieke conditie. Door regelmatig aan kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en flexibiliteit te werken, kun je jouw prestaties op de baan aanzienlijk verbeteren. De mentale strijd die bij het spel hoort, is voor Samir uitdagend en vernieuwend. Tennis is meer dan alleen een leuke nieuwe hobby voor hem. Mede door het tennis beseft hij hoe belangrijk het is om door strategie en intensief spel plezier en ontspanning te ervaren. Zo ook zijn kinderen die bijna elke dag vragen om te tennissen. In hen is te zien hoe oefening kunst baart. In het enthousiasme dat er is, wil hij anderen shotters meenemen en motiveren. Via de high performance conditietrainingen hopen we de spelers te laten ervaren dat ze onbeperkt kunnen groeien als de juiste elementen worden gebundeld. 

Nieuwscategorieën