Dringende oproep Shot bestuur: VCL-ers gezocht!

26 mei 2023


Het tennis- en padelseizoen is in volle gang en hopelijk hebben jullie inmiddels veel leuke, gezellige en fanatieke competitie ontmoetingen gehad.

Om deze dagen in goede banen te leiden, verplicht de KNLTB alle verenigingen om een Verenigingscompetitieleider, zgn VCL, aan te stellen. Dit zijn vrijwilligers van de club die een korte online cursus met de competitieregels hebben gevolgd. De VCL zorgt ervoor dat op de competitiedagen de baanbezetting, indeling, en wedstrijden soepel en efficiënt verlopen. Daarnaast vinden wij het als Shot belangrijk dat we ook een stukje ‘gastvrijheid’ overbrengen naar onze tegenstanders.

Momenteel hebben we als vereniging ‘slechts’ een beperkt aantal VCL-ers. Tegelijkertijd hebben we veel meer teams erbij gekregen. Bij deze willen we dus graag een oproep doen aan alle leden die het leuk zouden vinden om op deze manier hun steentje bij te dragen aan onze club.

Wat houdt een VCL-dienst in?

Een VCL-dienst bestaat uit 3 uur op een vrijdagavond (vanaf 18.30 uur), de zaterdag of zondag. Uiteraard tellen deze VCL-diensten ook als vrijwilligersdienst en kun je ook bijvoorbeeld 2 diensten achter elkaar draaien. Op het dagdeel dat je zelf competitie speelt kun je geen VCL-dienst draaien.

In een niet al te lang geleden Shot verleden was er een tijd dat ieder competitieteam een VCL moest leveren. Omdat we nu zoveel teams hebben hopen we dat we als bestuur deze verplichting niet opnieuw hoeven in te stellen en dat een aantal enthousiaste leden zich na deze oproep melden.

Aanmelden?
Lijkt het je leuk om VCL te worden, meld je dan bij [email protected].

 

 

Nieuwscategorieën