Reminder vóór 1 juni bar- of vrijwilligersdienst inplannen!

12 mei 2022


Vergeet niet om je in te schrijven voor de BAR- en VRIJWILLIGERSDIENSTEN!! Dit jaar zijn dit 2 diensten van 3 uur. Jij doet toch ook dit jaar weer mee? Doe dit vóór 1 juni anders ontvang je automatisch een factuur voor afkoop bardienst.

Samen zijn we Shot! 

Vrijwilligerswerk versterkt het verenigingsgevoel en de betrokkenheid van de leden. In deze mail lees je alles over de nieuwe formule met spelregels of afkopen diensten.

Samengevat:

  • Elke lid draait 2 diensten van drie uur.
  • Dit kan een bardienst zijn, hulp aan Stefan (de groundsman), af/opbouwen blaashal of anderszins
  • De te kiezen diensten staan in de agenda op de club app
  • Je vult je dienst in voor 1 juni
  • Heb je na 1 juni niks ingevuld dan krijg je automatisch een rekening voor afkoop bardienst.
  • Je kunt ook meteen kiezen voor afkoop door een email te sturen naar [email protected]
  • De afkoop voor 2022 is tijdens ALV vastgesteld op 25 euro per dienst.
  • Iedereen die al vrijwilligerswerk doet is vrijgesteld van deze extra diensten.

De bar, de SHOT-medewerkers en de bardienstvrijwilligers worden dit jaar wederom ondersteund door onze horecamanager Lex Roukes.

In de ALV van februari 2022 is besloten dat alle leden tussen 24 en 69 jaar dit seizoen 2 diensten moeten draaien en dat er niet alleen maar een bardienst te kiezen is.

Vanaf NU kun je deze diensten inplannen

Plan ze zo snel mogelijk in maar uiterlijk voor 1 juni. Op de ALV is namelijk ook besloten dat iedereen die na 1 juni niets heeft ingevuld automatisch een factuur voor afkoop zal krijgen. Sommige weekenden/weken kan je geen bardienst kiezen. Dit is omdat we dan drukke evenementen hebben waarbij we de bar professioneel gaan draaien.

Hoe plan ik mijn dienst in?

Inplannen gaat in de KNLTB ClubApp:

  • Open de app
  • Kies onderin Club
  • Kies binnen de clubomgeving bovenin ‘diensten’
  • Kies 2x jouw dag en tijd

Plan secuur je diensten in. Je kan de geplande diensten niet meer annuleren. Natuurlijk kan je wel altijd met een ander SHOT-lid ruilen.

De dreigementen

Tja, leuk is het niet, maar we moeten het er toch over hebben. Je kunt je bardiensten afkopen voor € 50,- door een mail te sturen naar [email protected]. Maar dat betekent wel dat je twee heel gezellige ochtenden/middagen/avonden misloopt. LET OP: ook afkopers van vorig seizoen moeten opnieuw aangeven dat ze willen afkopen. Kom je niet opdagen, dan kost je dat € 100,-. En dat is zonde, want die had je beter kunnen besteden aan de andere kant van de bar…

IVA-certificaat voor bardienst

Volgens de Drank- en Horecawet zijn wij als vereniging verplicht iemand achter de bar te hebben staan, die in het bezit is van een IVA-certificaat. IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken. Het certificaat is voor iedereen die een bardienst gaat draaien verplicht. De cursus is online te volgen. Het kost maar een half uurtje tijd. Het wordt afgesloten met een korte toets. Het stelt niet veel voor maar is belangrijk omdat wij als vereniging regelmatig controle krijgen van de gemeente op het naleven van de alcoholregels: geen drank aan jongeren onder de 25 jaar verkopen zonder naar een legitimatie te vragen. Ga naar deze website voor de cursus.

 

Nieuwscategorieën