Wanneer kunnen we weer op Shot tennissen?

20 februari 2021


Nu het ineens lente wordt, en dat zeker voor een week, willen we natuurlijk allemaal weer graag tennissen.

Door de vorst en vele regen zijn de banen echter erg zacht en liggen ook de lijnen los. Groundsman Stefan gaat nu zo snel mogelijk aan de slag met banen 5/6 en 7/8 om deze speelklaar te maken.

Eerst moeten de banen verder drogen, de lijnen moeten weer in het gravel gestampt en de banen een flink aantal keren gewalst. Als ze hard genoeg zijn, kunnen de banen bespeeld worden en wordt het online afhangsysteem weer geopend. Dat zal echter niet al morgen zijn, het moet wel veilig en verantwoord zijn om te spelen. Het heeft geen zin om de banen te snel te bespelen, dan zijn de banen na korte tijd weer onbespeelbaar.

We streven ernaar om zondag 28 februari 2 baanvakken te openen, maar het zal ook van het weer afhangen.

We kiezen er overigens voor om 2 banen ter beschikking van de trainers te stellen en 2 banen voor vrij spelen. Een andere keuze die we hebben gemaakt is, om nu niet eerst het voorjaarsonderhoud van deze banen te doen. Dat zou betekenen dat het nog minimaal twee tot drie weken duurt, voordat de banen bespeelbaar zijn. Ergens in de loop van het seizoen halen we dat in.

Ter verdere informatie: banen 1/2 en 11/12 kunnen nog niet worden aangepakt, dat zal vanaf begin maart door de aannemer gebeuren.

De blaashal wordt op 12 maart verwijderd, zodat snel daarna banen 3 en 4 beschikbaar komen.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist