Van de voorzitter

18 november 2020


Beste Shotter,


Precies 3 jaar geleden hebben wij als bestuur het stokje van het oude bestuur overgenomen. En wat hebben we de beuk erin gegooid. Alles voor en door de leden. Vele vrijwilligers hebben zich bij ons aangesloten en met ons allen hebben we keihard gewerkt. Eén van de grootste uitdagingen was iedereen na onvrede over tal van zaken weer te verenigen. Nu 3 jaar later kan ik zeggen dat we hierin best geslaagd zijn (al zeg ik zelf). Ik ben trots op ons cluppie, jullie volgens mij ook. De tennisbanen en het park liggen er prima bij; de club is flink gegroeid en het is gezellig op het park.  Als kers op de taart is er ook nog een aantal enthousiastelingen geweest die padel bij ons op de kaart hebben gezet. De vereniging groeit en bloeit. Maar nu, voor het eerst, bekruipt me het gevoel dat ‘shot als vereniging’ nog (heel) fragiel is. Vorige week hebben we onze tweede informatieavond gehouden over de visie van het bestuur op de vereniging voor de komende vijf jaar en over de voorgenomen uitbreiding van padel. Met een kleine honderd deelnemers was er weer een mooie opkomst. De avond heeft ons weer veel informatie gebracht over de wensen van de leden, de vragen die er nog zijn en het te volgen pad om de uitbreiding van padel tot stand te brengen.

Luisterend naar de input van de leden, concluderen wij dat er brede steun is voor de uitbreiding van de padelbanen, maar dat dit niet ten koste van de tennisbanen mag gaan. Als bestuur zijn we van mening dat dit hét moment is voor de uitbreiding van padel. Kansen moeten benut worden, daar zijn we nu juist zo sterk in geweest de afgelopen 3 jaar, afwachten staat niet in onze vocabulaire. Maar het laatste wat we willen is een tweedeling in de club veroorzaken. Niet na al het goeds wat we opgebouwd hebben. Dan kunnen wij, als bestuur, nog zoveel met tennis en beleid bezig zijn en de meest economische optie ambiëren, dit komt ‘het verenigen’ van Shot niet ten goede. Tennis en padel zijn samen Shot. Tennis versus Padel bestaat niet. Dat is mij wel duidelijk. We gaan onze leden maximaal faciliteren in beide sporten, zodat wij als vereniging op alle vlakken van kunnen profiteren, nu en in de toekomst.

Algemene ledenvergadering (ALV)

Op 15 december zullen we daarom een ALV organiseren waar wij, op basis van de langere termijn visie, aan de leden voorstellen padel met 3 banen uit te breiden mét behoud van 12 tennisbanen. De agenda en de formulering van hetgeen we in stemming zullen brengen zullen we ruim voor 30 november publiceren. De bijbehorende stukken zijn vanaf 7 december beschikbaar. Wij hopen dat er veel leden aanwezig zullen zijn om ons voorstel mee te bespreken, te ondersteunen en goed te keuren. Ook dat hoort bij een vereniging.

Vol vertrouwen zullen wij, samen met het hele team aan vrijwilligers, dit avontuur weer aangaan. Shot als bloeiende tennis- en groeiende padelvereniging! We gaan ervoor...

 
Sportieve groet,

Simone Sars

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist