Samen zijn we Shot! Interview Niek Boot

19 december 2021


Naam: Niek Boot

Lid van Shot sinds: 1975

Vrijwilliger sinds: 1978

Vrijwilligersfunctie: vuller Facebookpagina ShotZeist (communicatiecommissie) en perken onkruidvrij maken (commissie Groen).

 

Wat doe je precies als vrijwilliger?

Heerlijk schrijven en wroeten in de aarde.

 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Toch leuk om wat voor je sportclub te doen? Je krijgt er zeker veel voor terug. Vanuit de leden en wat je (met een groep) hebt bereikt. Dat kan beleid zijn vanuit het bestuur of als groep een evenement opzetten. Veel gedaan wat dat betreft: organisatie clubkampioenschappen, open toernooi, samenstellen/schrijven lustrumboek, lang het clubblad gedaan, eerste 13 jaar de website gemaakt en bijgehouden, veel PR-verhalen geschreven over de club, historische wanden gemaakt. Toch allemaal leuke dingen? Vind ik wel.

 

Hoeveel tijd besteed je eraan?

Kom van lange tijd zeg 25 uur per week, anno 2021 gemiddeld 2 à 3 uur per week.

 

Kan Shot ook zonder vrijwilligers?

Ook Shot heeft een vrijwillig kader nodig. Zonder hen geen club, ook geen Shot. De groep is groter geworden in de loop der jaren. Ook lastiger broodnodige taken te vervullen. Veel leden moeten eens kijken wat ze leuk vinden binnen hun (vele) uren van vrije tijd en daar op Shot iets mee gaan doen. Vaak toch leuk om iets met bekenden te doen. Dat gebeurt te weinig. Vandaar telkens oproepen vanuit het bestuur. Jammer dat het zo blijkbaar moet gaan. Hoop echt op enthousiasme, initiatieven en een extra dosis clubgevoel.  

 

Heb je je vrijwilligersfunctie afgestemd op je beroep?

Heb beroepsmatig veel sportverhalen geschreven voor een krant. Dat doe ik nu trouwens nog steeds voor het AD. Daarnaast veel georganiseerd binnen het onderwijs. Kwam zeker in diverse functies ook op Shot (en bij mijn badmintonclub Zeist) van pas. .

 

Wat brengt jou je vrijwilligerswerk?

Een goed gevoel. Als iets er netjes uitziet en je loopt erlangs doet mij dat goed. Tenslotte van oudsher een prachtig park. Hele kunst om dat zo te houden. Begrip bosrijk zeker niet vergeten!

Als een evenement goed verloopt mede vanwege veel tevreden ‘klanten’ is dat toch heerlijk. Dat goede gevoel heb ik regelmatig als ik op Shot kom. Daarnaast staat bij mij het begrip communicatie hoog in het vaandel. Leden informeren. Over kleine, grote zaken. Via Fb snel en actueel. Ook een verhaal over iemand die tientallen jaren lid is geweest en in zijn/haar tijd Shot (mede) tot een club van goed vertoeven heeft gemaakt, dat doe ik met plezier en een dosis respect. Plezierig dat (ook) dat zeer wordt gewaardeerd, keer op keer. Dat motiveert. Nog steeds. Ga ook daarom … nog even door hoor.

Neem altijd mijn petje af voor iedereen die vrije tijd steekt in zijn of haar sportclub. Daarnaast doet een goed woord of een schouderklopje al veel

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist

KVK-nummer

40476052