Initiatief rondom tennis met dementie

20 oktober 2021


Vanuit Griffensteyn is er een initiatief uitgezet voor tennis met dementie. Ze hebben al een aantal vrijwilligers gevonden en ook een deelnemer.  Zij willen dit graag breder in de buurt uitzetten, en wellicht zit er ook interesse bij Shot om deel te nemen. Hieronder hun bericht hierover.

Stel je krijgt dementie; de grond zakt onder je voeten weg. Je dagelijkse bezigheden hoop je nog zo lang mogelijk vast te kunnen houden, al lukt dit niet altijd meer zonder hulp van anderen. Je wilt zo lang mogelijk, net als ieder ander, mee blijven doen aan het ‘normale’ leven, al kom je telkens meer dichte deuren tegen. 

TV Griffensteyn heeft het plan opgevat om binnen de vereniging speciaal plek te bieden aan mensen met dementie zodat ook zij volledig deel uit blijven maken van onze samenleving en de vereniging. En dat is niet alleen goed om een sociaal isolement tegen te gaan, door in beweging te blijven dragen we bij aan een trager ziekteverloop en heeft een naaste van de persoon met dementie de handen even vrij. 

Wat gaan we doen?

Vanaf 5 november biedt Griffensteyn op de vrijdagmiddag de mogelijkheid aan mensen met dementie om te tennissen. Dit tennis-uurtje (of misschien wel iets langer) wordt ondersteund door vrijwilligers. Na het tennissen drinken we met elkaar een kop thee en koffie en is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Wanneer mensen niet zelfstandig naar Griffensteyn kunnen komen, kunnen we vervoer organiseren. Als dit voor jou geldt, neem dan contact op.      

Wat hebben we nodig?

  • Deelnemers – mensen met dementie, die affiniteit hebben met tennis. Zij hoeven géén lid te zijn van Griffensteyn.
  • Een aantal vrijwilligers die regelmatig met de doelgroep één tot twee uur wil tennissen en de spelers in het spel wil begeleiden. Vrijwilligers krijgen vooraf een training in de omgang met mensen met dementie. 

Meer informatie nodig? Of aanmelden? Dat kan direct bij Arthur Tutein Nolthenius [email protected]

Vanzelfsprekend vinden wij het fantastisch als u dit initiatief onder de aandacht van anderen brengt!

Als voorbeeld is er gekeken naar TC Weesp   

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist