Coronamaatregelen per 25 september

24 september 2021


Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit voor Shot?

Voor Shot vatten we het even kort samen. 

  • Op het terras kunnen we weer binnen de 1,5 meter afstand zijn. Dit betekent vollere tafels. Voor de competitie teams wel zo fijn. 
  • Bij het halen van drankjes bij de bar en gebruik maken van de toiletten is GEEN coronatoegangsbewijs nodig. Graag wel zoals we gewend zijn rechts aan de counter bestellen en betalen. Links de drankjes afhalen. 
  • Vanaf 25 september is het clubhuis een beetje anders ingericht, zodat afgescheide ruimtes ontstaan. De serre is al een afgescheide ruimte. In die ruimtes kan je plaatsnemen aan een tafel of sta-tafel. Op dat moment komt er iemand van het barpersoneel even de QR-code check doen. Mochten er mensen zijn die niet de vereiste coronatoegangsbewijs hebben, dan vragen wij hen om weer naar het terras te gaan. 

Wij hopen op jullie medewerking en hopen ook dat ook deze maatregelen binnenkort niet meer nodig zijn. Hieronder lees je aanvullende informatie van de KNLTB.

¨

Wat betekent dit voor de horeca op sportlocaties (in het algemeen)?

  • Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Het is mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine of het clubhuis gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs voor bijvoorbeeld toegang tot kleedkamers, toiletten en bestuurskamer. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

We realiseren ons dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een uitdaging is voor verenigingen, vrijwilligers en pachters. Hoe organiseer je dat op sportverenigingen en in tennis- en padelcentra? Hoe gaan we om met competitieteams en publiek op een club of in een hal? In het document Tips horeca en coronatoegangsbewijs hebben we een aantal praktische tips verzameld.

Coronatoegangsbewijs

Met de CoronaCheck Scanner kunnen verenigingen/ barpersoneel eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

¨

Meer info

Uitgebreide informatie hierover vind je op de website van de KNLTB.

Gezellige en sportieve competitie weekends gewenst.

Het Bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist