Gravelbanen dicht tot opening seizoen

04 januari 2022


In de Van de voorzitter van november meldde Simone Sars: “We overwegen in december bij de eerste echte vorst de banen te sluiten tot de start van het seizoen. Vorig jaar heeft het wel open/niet open beleid tot frustratie en veel schade aan de banen geleid. Daarnaast werd er elke keer gewerkt aan de banen als het even dooide om vervolgens, soms zelfs al in dezelfde week, meteen weer dicht te gaan met de vorst. Dit willen we niet nog een keer.”

Inmiddels zijn alle netten (behalve van baan 10) opgeborgen. In het vroege voorjaar voeren we groot onderhoud uit aan de gravelbanen. De gravelbanen zullen eind maart weer bespeelbaar zijn, wanneer het Open Jeugdtoernooi begint. Onze groundsman Stefan zal bij gunstige weersomstandigheden baan 10 eerder bespeelbaar maken. Het is fijn dat de temperatuur al een paar dagen boven nul is. Nu moet alleen de zon nog aan kracht toenemen, zodat de baan droog kan worden. 

In deze video legt Stefan uit wat het effect is van de winterse omstandigheden op de gravelbanen en de canada tenn (groene) baan.
 

Nieuwscategorieën Tennis

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennis & Padel Club Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist

KVK-nummer

40476052