We starten vandaag!

13 mei 2020


Witte rook! Met veel richtlijnen en regels is het vanaf woensdag 12 mei ook voor volwassenen weer mogelijk te tennissen op ons park.

 

Richtlijnen

Er zijn wel een aantal richtlijnen waaraan iedereen zich moet houden. Niet alleen voor de eigen veiligheid, maar ook omdat we als club moeten laten zien dat we situatie onder controle hebben. Zo niet, dan kan de gemeente Zeist aanvullende maatregelen eisen of het park weer sluiten.  

Wat zijn de belangrijkste “corona”-regels voor tennis (padelleden hebben aparte brief gehad):

  • De algemene regel is dat 1,5 meter afstand gehouden moet worden voor elke speler ouder dan 12 jaar.
  • Vrij spelen mag met maximaal 2 spelers op de baan (tot 1 juni, daarna mogelijk verruiming en wordt dubbelspel weer toegestaan).
  • Uitzondering hierop zijn personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen. Die mogen wel 2:2 spelen.Bij training mogen 4 spelers op de baan plus de trainer.
  • Voor vrij spelen is digitaal afhangen verplicht. Maximaal 10 minuten voor reservering aanwezig op het park en direct na het spelen weer weg.
  • Iedereen neemt eigen materiaal mee (gemarkeerde ballen, racket, bidon, handdoek, etc.)
  • Het scorebord wordt niet gebruikt.
  • Volg de aankomst- en vertrekregels zoals op de borden vermeld en de pijlen op de grond.
  • Clubhuis, kleedkamers en toiletten zijn gesloten (in ieder geval tot 1 juni).
 
Speeltijden
  • Speeltijden senioren: weekdagen 08-15.00 uur en 18.00 - 23 uur , weekeinden: 08.00 - 23.00 uur
  • Speeltijden jeugd: 12 – 18 uur vanwege verplichte aanwezigheid toezichthouder.
  • Speeltijden jeugd met ouder(s): weekdagen 12 -15 uur, weekeinden: 12-18.00 uur dit vanwege aanwezigheid toezichthouder. 
 
Online reserveren

Vrij spelen voor senioren is voorlopig dus alleen 1:1 mogelijk, met de uitzondering voor gezinsleden onder één dak. Een dag voor de speeldag kan digitaal worden afgehangen via de KNLTB Club App. Voor uitleg over de werking zie onze eerdere uitleg. Per speler kan maximaal twee keer per dag voor één uur worden afgehangen. Tussen het afhangen moet minstens 3 uur zitten (geldt niet voor jeugd). Je kunt dus niet 2 uur achter elkaar boeken en ook niet twee keer op een avond spelen. Afhankelijk van de drukte op de tennisbanen kunnen we deze regels aanpassen.  

Zie www.corona.knltb.nl  voor een compleet (en up-to-date) overzicht van alle richtlijnen. Gebruik ook je eigen gezonde verstand. Er is best wat discussie over voldoende afstand kunnen houden bij 2:2 padel. Als je jezelf er niet prettig bij voelt, doe het dan niet.   

 

Training

Iedereen die zich voor training heeft opgegeven, krijgt via de trainers een separate mail/app de uitnodiging hiervoor. 

 

Activiteiten, competitie en toernooien

Cluboverstijgende activiteiten, zoals competitie en toernooien zijn helaas voorlopig nog niet mogelijk.  Vanaf 1 juni kunnen alle interne clubactiviteiten weer opgestart worden omdat vanaf die periode dubbelspel weer mag. Vanaf nu kan de interne ladder (enkelspel) wel weer beginnen. Wil je meedoen? Kijk dan op onze website voor meer informatie.

Iedereen heel veel plezier met spelen! Er zullen vast nog wat zaken veranderen en het zal van iedereen flexibiliteit vereisen om alles een beetje soepel te laten verlopen. Als het goed is zijn alle antwoorden op vragen te vinden in deze mail, op de website van Shot of de website van de KNLTB. Als je ergens echt niet uitkomt, stel je vraag dan via [email protected] 

Nieuwscategorieën