WANNEER ZIJN BANEN NIET BESPEELBAAR OP SHOT?

03 december 2019


 
1. SITUATIE VAN OPDOOI
De ondergrond is door het bevriezen van het vocht uitgezet. De onderlaag komt als het ware omhoog. Door verwarming door de zon smelt het water. De eens stevige ondergrond is nu wat losser geworden en erg kwetsbaar. Dat betekent maar een ding: niet op tennissen.
 
2. VOCHT IN COMBINATIE MET LAGE TEMPERATUUR
De gravelbanen (onder afschot) zijn op dit moment heel erg zacht en te vochtig. Als je er op staat en je voet beweegt zie je het gravel bewegen. Veel leden denken dat als het niet vriest er toch gewoon getennist kan worden maar dat gaat niet altijd op; ook veel regen in combinatie met een lage temperatuur kunnen de boosdoener zijn

Na nieuwjaar heeft Stefan de gravelbanen gewalst en speelklaar gemaakt maar na het spelen door diverse groepjes zijn zowel op gravel als de groene banen weer overal gaten in getrapt. Het najaar en winter is ontzettend nat en vochtig vergeleken met voorgaande jaren. Veel meer parken hebben hiermee te maken en sommige hebben zelfs besloten om de banen helemaal te sluiten i.v.m. het vochtige en natte weer. We hebben dus een droge periode nodig.

De groundsman beslist of de banen wel of niet bespeelbaar zijn. Als de netten naar beneden zijn, mag er onder geen beding worden getennist.

Daarom wordt er vanaf nu elke dag de voicemail ingesproken of de banen bespeelbaar zijn of niet. Bel gewoon naar het clubhuis om de actuele situatie te beluisteren. Telefoonnummer: 030-6913178 (laat de telefoon wel circa 7x overgaan om de voicemail te kunnen horen).

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist