Verantwoord alcohol schenken

09 juni 2018SHOT heeft een steeds gezelliger wordend clubhuis met een mooie bar. En de omzet daaruit is van groot belang voor de financiƫle huishouding van onze vereniging. Maar uiteraard willen we de bar ook zodanig runnen dat het gezellig blijft en we binnen de geldende kaders werken. Het verantwoord consumeren en schenken van alcohol is daar onderdeel van. Zeker bij de sportvereniging die SHOT is.

Net als iedere sportclub in Nederland, dienen ook SHOT en al haar leden en bezoekers zich te houden aan de overheidsregels. Dat betekent dus dat er bepaalde tijden zijn waarop wel danwel juist geen alcohol geschonken mag worden. En uiteraard mogen alcoholische dranken alleen worden verkocht aan en geconsumeerd worden door mensen van 18 jaar en ouder. Maar hoe daarmee precies om te gaan als je achter de bar staat bij SHOT? En wat als iemand door wil drinken terwijl dat duidelijk niet verstandig meer is? Jijzelf en SHOT hebben daarin een belangrijke verantwoordelijkheid.

Om jezelf bekend te maken met de geldende regels en je voor te bereiden op bardiensten en eventueel moeilijke situaties, is er de training Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA). Deze bestaat al enkele jaren en veel SHOT-leden hebben de training ook succesvol gevolgd. Maar wellicht heb jij er nog geen tijd voor gehad of ben je nieuw bij SHOT. Neem dan binnenkort even de tijd om de korte online training te volgen en het bijbehorende IVA-certificaat te behalen. De instructies hiertoe staan op: https://www.shotzeist.nl/iva. Na het succesvol doorlopen van de training, ontvang je een IVA-certificaat op naam gesteld. Graag deze mailen aan [email protected] zodat alle certificaten geprint in de map achter de bar kunnen worden gelegd (verplichting vanuit de Gemeente Zeist). Succes bij het doorlopen van de training en de toepassing van het geleerde achter en voor de bar bij SHOT!


Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

030 691 31 78

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist