Van de Voorzitter - Barcommissie

28 oktober 2018


Het einde van het tennisseizoen nadert, het moment om ook de balans op te maken voor ons als barcommissie. Een beetje achteruit, maar ook vooruitkijken. Het clubhuis, begin dit jaar met compleet nieuwe inrichting, is en blijft een belangrijk element in ons verenigingsleven. En als Barcie proberen we ervoor te zorgen dat iedere dag alles in orde is. Dat is bezetting, voorraad, schoonmaak, beveiliging, betaalsysteem…van koolzuurfles voor het bier tot voldoende koffiekopjes…van deelbetalingen bonnen tot het limoentje in de Corona. 

De allereerste competitievrijdag begon dit jaar direct goed. Met een vol clubhuis ging net na middernacht plots het alarm af. Takkeherrie! Ik was een paar dagen ervoor tijdens de ALV “geronseld” voor de Barcie. Had geen flauw idee hoe ik het alarm uit kon zetten, eigenlijk had ik sowieso geen idee wat de Barcie allemaal deed. Bon, iedereen naar huis, politie over de vloer…top begin van het jaar. 

Er zijn zo nog een paar van die leuke “voorvalletjes” geweest. De barbecue in de fik, omdat het vetopvangbakje plots verdwenen was. Of de dame die speciaal kwam om de nieuwe prijslijst te krijten, terwijl we de oude nog niet hadden overgeschilderd en ze dus onverrichter zaken weer weg kon gaan. Maar verder is het een vrijwel probleemloos jaar geweest; zijn we maar een paar keer gebeld omdat er iets aan de hand was. En dan ging het om niets vaak; zoiets als hoe een vat bier moest worden aangesloten door iemand die je verwacht het zeker te weten. 

20% hogere baromzet
We komen uiteindelijk uit op een ongeveer 20% hogere omzet ten opzichte van vorig jaar. Het goede weer helpt waarschijnlijk mee. Maar vooral was er meer activiteit op de vereniging. De Open, Onderlinge, diverse andere toernooien…het was gewoon drukker. De stijgende lijn binnen de vereniging zien we logisch in de omzet van het clubhuis terug. En de nieuwe koffiemachine, waar we volgens mij allemaal blij mee zijn, heeft tot 30% meer kopjes koffie geleid.

Nieuwe muziekinstallatie
Vorige week is de muziekinstallatie vervangen. Het kastje met apparatuur is op slot en aan de want is een eenvoudige bediening om de installatie aan te zetten. 

Veel dank
Dank aan de leden voor het doen van hun bardiensten dit jaar. Ook dat is helemaal prima verlopen dit jaar. We zijn met name blij dat de meesten van jullie meer hebben gedaan dan alleen een biertje tappen. De koelkasten werden aangevuld, kaarsjes op de tafels ’s avonds, de keuken schoon en het afval wegbrengen naar de containers. Allemaal kleine dingen die bij een bardienst horen en gelukkig veel werden gedaan.  

Binnen ons team veel dank aan mijn mede-commissieleden Miriam Essink (Clubhuis), Brigitte de Beer (Jongerenpoule) en Bert Garlich (Planning bardienst leden).  

En dan vooruitkijken:
We denken we hard na om meer te doen met de keuken. Het koken door de competitie-teams houden we er natuurlijk in. Maar er zijn nog te veel momenten dat een lunch of avondmaaltijd toch fijn zou zijn en we dat nu niet (kunnen) aanbieden. Andere aandachtspunten zijn de akoestiek, de besloten kleine feestjes die leden willen organiseren in het clubhuis en een bredere jongerenpoule.  

Tenslotte een oproep: 
Bert Garlich gaat binnenkort verhuizen naar Amsterdam en zal na 8 jaar dus helaas gaan stoppen met de Barcie. We zoeken iemand die dit, inmiddels behoorlijk geautomatiseerde proces, wil begeleiden het komende jaar. Daarnaast zou het heel fijn zijn om twee of drie leden te hebben die een aantal dagen tijdens het jaar verantwoordelijk willen zijn voor het clubhuis (toernooidagen). En tenslotte zoeken we iemand die de feestjes van de leden in het clubhuis zou willen coördineren en begeleiden. 

Miriam, Brigitte en ik gaan volgend jaar weer door met de Barcie. En laten we hopen dat we het clubhuis ook dan de stijgende lijn van de vereniging zal volgen!

Met sportieve groet,

John van Haaren

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist