Van de voorzitter

17 oktober 2020


Beste Shotter,

Na de informatieavond van vorige week donderdag en de nieuwe COVID-maatregelen is dit een goed moment voor een ‘Van de Voorzitter’. Wat ben ik blij dat we mogen blijven tennissen en padellen. Helaas geen competitie en interne activiteiten, maar wat maakt het uit. Maak allemaal veel speelafspraken en ga lekker sporten! Wat is er heerlijker dan thuiswerken en, onder het mom van 'effe lunchen', een uurtje te gaan spelen. (Natuurlijk wel volgens de richtlijnen van het RIVM.)

Dan de informatieavond: met meer dan 80 deelnemers totaal, die online of fysiek aanwezig waren, een erg goed bezochte bijeenkomst. Fijn te zien hoe betrokken de leden zijn bij de toekomst van de club. Duidelijk is ook dat er veel emoties leven. Ik ben thuisgekomen met een stel lastige vragen.

Veel vragen

Want hoe ontwikkel je door als club en houd je daarbij voldoende rekening met de belangen van alle groepen leden? In de afgelopen drie jaar was dit voor mij een 'no brainer'. Maar wat als in de ogen van de leden de ene uitbreiding ten koste gaat van de andere? Wat als wij als bestuur, al veel langer bezig met deze plannen, niet in staat zijn de juiste boodschap mee te geven aan de leden? En hoe kun je onderbouwen dat uitbreiding van padel juist ook het tennis kan versterken?

Maar vooral…. Hoe verenig je je vereniging?

Deze vraag staat centraal in alle beslissingen die er genomen moeten worden. Je wilt samen één zijn en zeker geen 2 kampen genereren. Toch bekroop dat gevoel me vorige week wel even. Er is huiswerk te doen. Op welke wijze kunnen we padel uitbreiding realiseren met behoud van de charme van het park? Hoe kunnen we met de data analisten van KNLTB nog meer en beter inzicht krijgen in de baanbezetting? Hoe kan het dat wij met 750 seniorleden en 12 tennisbanen het gevoel hebben dat we speeltijd te kort komen? Dit staat eigenlijk los van de padel discussie. Nooit eerder hebben leden dit zo ‘hard’ kenbaar gemaakt. Blijkbaar is daar dus ook zo’n avond voor nodig. Ik ben al met andere clubs in gesprek om te kijken hoe zij dit aanpakken. En zou het uitmaken of wij 10, 12 of 14 banen hebben? Zou dat gevoel blijven bestaan? Hebben we dan te veel lessen? Minder lessen geeft ook weer onvrede bij de leden. Zo kan ik nog uren doorgaan… best ingewikkeld, vind ik.

Klankbordgroepen

Maar nu eerst feiten verzamelen, onderbouwen, prognoses maken, gesprekken met leden voeren, visualiseren en uitwerken. Dit huiswerk gaan we als bestuur oppakken maar dan met de leden samen. We zullen enkele klankbordgroepen vormen en met hen in gesprek gaan op welke wijze we de kansen die er voor de vereniging liggen zouden kunnen benutten. Daarna plannen we een nieuwe informatieavond in.

Tot slot

Als afsluiting wil ik nogmaals benadrukken dat we met elkaar iets moois van SHOT moeten maken. Laten we verenigen en elkaar helpen dit proces te doorlopen. Spreek ons aan, mail, bel of app ons. Discussieer met elkaar maar blijf verenigen….

 

Sportieve groet en blijf gezond, 

Simone

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist