Van de voorzitter

09 mei 2021


Beste Shotters,  

De meivakantie loopt ten einde en het is opvallend rustig op het park. Velen hebben toch de weg naar een lekker vakantieplekje gevonden in Nederland. Ik heb zelfs langer dan een uur kunnen spelen. Wat een luxe. Gelukkig heeft de KNLTB zijn reserveringssysteem aangepast en hoeft niemand meer zijn wekker  ’s nachts te zetten om een baan te reserveren. Graag neem ik jullie met mijn stukje weer eens mee in het wel en wee op Shot.  

Stand van zaken vergunning nieuwe gravelbaan

Recent zijn we weer geïnformeerd door de gemeente over de actuele stand van zaken. De gemeente wil dat de eigendomssituatie geregeld is voordat de vergunning wordt afgegeven. Dit betreft de grond bijvoorbeeld onder baan 8, maar ook van de geplande nieuwe baan. Naar ons verteld, neemt het College van B&W op 18 mei een besluit welk voorstel zij ons gaan doen. De gemeente geeft aan dat er verder geen belemmeringen zouden zijn om de vergunning af te geven. Als bestuur gaan we ons uiteraard snel beraden als wij het voorstel van de gemeente over de eigendom hebben ontvangen.

Helaas moeten we constateren dat, ondanks veel aandringen via meerdere kanalen, dit traject vanuit de gemeente erg langzaam verloopt.  

Oplevering nieuwe padelbanen

De nieuwe padelbanen zijn op zaterdag 1 mei in gebruik genomen en we zijn heel erg blij dat de bouw zo snel en voorspoedig gegaan is. De verlichting is nog niet aangesloten en dit zal nog enige weken in beslag nemen. Daarom kan er op de nieuwe padelbanen nog maar tot 20.30 uur afgehangen worden. Een officiële opening volgt nog zodra we weer wat meer mogen organiseren. Een belangrijk voordeel van deze snelle oplevering is dat alle daluurleden vanaf 1 mei volledig lid zijn en dat alle jeugd nu zowel tennis- als padelrechten heeft.  

Jeugdkamp en andere activiteiten

Afgelopen week hebben de trainers heel enthousiast elke dag meer dan 40 kids gehad op het jeugdkamp. Er is enthousiast getennist, gepadeld en er zijn veel spelletjes gedaan. Ondanks de sterke wind met af en toe een regenbui zat de sfeer er goed in. Donderdag 13 mei van 10-12 uur wordt het pyjamatoernooi voor de kids gehouden. Je kunt nog opgeven via de KNLTB ClubApp.

Verder zijn er tal van andere activiteiten opgestart zoals de vrijdagavond tennis en padel, de woensdagochtend POWR en Dames Dubbel Roulette (DDR) maar ook King of Court en ZMT op zondagmiddag. Kijk vooral eens op de KNLTB ClubApp onder ‘club’ en ‘agenda’ om te zien waar je je allemaal voor kunt inschrijven.

Horeca en clubhuis

Onze nieuwe horecamanager Lex Roukes kan niet wachten om de beuk erin te gooien maar helaas moeten we het nog even doen met ’to go’. Op alle momenten dat er een evenement is zullen we ’to go’ open zijn en we hopen dat het sein ’terrassen open’ snel komt voor onze vereniging. Op woensdag en vrijdag kan er dan ook gegeten worden op de club.  

Competitie en toernooien

Helaas is de hele voorjaarscompetitie afgezegd en ook alle toernooien t/m 4 juli. Dat betekent dat we nog hoop hebben ons Open Shot Toernooi te organiseren in de week van 12 juli. De jeugdcompetitie (Tenniskids, Junioren en jeugd padelcompetitie) kan misschien in verkorte vorm nog wel doorgaan met 5 speeldagen vanaf 28 mei. We verwachten in de week van 11 mei, na de volgende persconferentie hier duidelijkheid over te kunnen geven.

Daarnaast zullen we de aankomende weken met elkaar bespreken of het leuk is en of er animo voor is om in aanloop naar de zomer een alternatieve competitie onder elkaar te houden. Op zaterdagavond wordt nu al iets voor padel georganiseerd.  

Ledenaantal

Inmiddels hebben we 1431 leden waar we heel trots op zijn. Nog belangrijker is al deze leden te voorzien van datgene waar ze behoefte aan hebben. We hebben daar Mariola van der Knoop en Marijke van Son voor, die via [email protected]  te bereiken zijn om al jullie vragen te beantwoorden.

Zowel voor tennis als padel hebben we nu een wachtlijst. Voor tennis staan daar nu 35 mensen op. Voor padel staat de teller op 87. Ook nu staan er op deze padelwachtlijst veel tennissers die combi lid willen worden.

Er komen veel vragen over het al dan niet toestaan van introducés. We hebben dit vanwege corona en de druk op de banen dit seizoen nog niet toegestaan. We zullen dit binnenkort evalueren en mochten we dit aanpassen dan laten we het jullie via onze kanalen weten.  

Naleving coronamaatregelen

Als afsluiting wil ik jullie allen vragen niet te verslappen in het naleven van de coronaregels. Kom niet naar de club als je verkouden of hoesterig bent, laat je op tijd testen en bij twijfel… niet komen. De verantwoording van deze regels ligt bij een ieder zelf. Wij gaan als bestuur geen agentje spelen en iedereen maakt zijn eigen afweging of meedoen aan een event of vrijspelen voor hem/haar veilig is.  

Ik kijk uit naar het moment dat ik, aan het einde van de middag, nog nat van het zweet van een potje tennis of padel, op het terras een lekker glas wijn bestel en dat het zo gezellig is dat ik toch nog even blijf hangen en besluit met de meiden de daghap te bestellen om uiteindelijk te laat naar huis te gaan. Hebben jullie er een beeld bij? Kan niet wachten…..

 

Simone Sars


Shot nieuwsbrief van 8 mei

Nieuwscategorieën