Tennissen met dementie | oproep vrijwilligers en deelnemers

27 november 2022


Dit is een oproep voor zowel vrijwilligers als deelnemers!

Inmiddels bestaat ons initiatief ruim één jaar. Wij spelen iedere vrijdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur met mensen met dementie. TV Griffensteyn biedt ons de ruimte, banen en faciliteert het initiatief.  

We hebben nu zo’n 12 deelnemers en circa 20 vrijwilligers. Sommige deelnemers hebben al eerder getennist, anderen hebben het nu geleerd. Het doel is de deelnemers zoveel mogelijk deel uit blijven maken van onze samenleving. En dat is niet alleen goed om een sociaal isolement tegen te gaan, door in beweging te blijven dragen we bij aan een trager ziekteverloop en heeft een naaste van de persoon met dementie de handen even vrij.  Na het tennissen drinken we met elkaar een kop thee en koffie en is er ruimte om elkaar te ontmoeten.

Omdat het aantal deelnemers stijgt zoeken wij nog een aantal vrijwilligers die regelmatig met de doelgroep wil tennissen en de spelers in het spel wil begeleiden. De vrijwilligers krijgen vooraf een training in de omgang met mensen met dementie. We zouden het zeer op prijsstellen als meer Shot-leden mee gaan doen.

Aanmelden kan direct bij Arthur Tutein Nolthenius [email protected] 

Vanzelfsprekend vinden wij het fantastisch als u dit initiatief onder de aandacht van anderen brengt!

Voor meer informatie kun je terecht bij

Arthur Tutein Nolthenius - [email protected] - 06-53455261

Sarah Verkruijssen - [email protected] - 06-46867645

Bruno Tilmans - [email protected] - 06-11449653       

Nieuwscategorieën