Tennisbanen blijven nog even dicht

16 februari 2021


Update 16 februari 2021

Afgelopen weekend was het nog -15 graden Celsius. Aankomend weekend is +15 graden Celsius voorspeld. Dat is heel mooi nieuws ook voor onze banen. Maar houd er  rekening mee dat er dit weekend nog niet getennist kan worden De banen zijn zeer vochtig waardoor de banen voorlopig niet gewalst kunnen worden. Stefan doet er alles aan om, zodra de banen droger zijn en gunstige weersomstandighden zijn de banen gereed te maken voor het seizoen.

Wat is ook alweer opdooi?

Prachtig weer en toch niet kunnen tennissen??? Na een vriesperiode gaat het dooien en dat noemen we opdooi.

Opdooi is een term uit de wegenbouw. Opdooi kan ontstaan wanneer na intreden van de dooi de grond gaat verweken, doordat het dooiwater niet weg kan zakken door de ondoorlatende bevroren grond eronder. Hierdoor kan de grond zijn stabiliteit verliezen en het wegdek drijft als het ware op het grondwater.

Als je nu gaat tennissen krijg je voetafdrukken in de gravellaag. In deze periode gaan we dit meer meemaken.

Onvoorspelbaar wanneer tennissen

Voordat de banen weer speelklaar gemaakt kunnen worden, moeten de banen gewalst worden. Dat kan alleen als er geen nachtvorst is en bij een aantal dagen droog weer. Het is nu niet te voorspellen wanneer de banen weer klaar zijn om op te tennissen.

Baan 10 is op 1 januari zodanig beschadigd dat er deze winter niet meer op gespeeld kan worden. In het voorjaar wordt de baan weer in orde gemaakt. 

Verder

  • Houd de KNLTB ClubApp in de gaten. Daar zie je welke banen wel/niet bespeelbaar zijn.
  • Het clubhuis is gesloten. De toegang tot de toiletten is open als er een trainer op het park aanwezig is. 
  • Baan 1, 2, 11 en 12 blijven tot seizoensopening in maart gesloten. 
  • De blaashal is vanwege de lockdown helaas gesloten.

Nieuwscategorieën