Samen zijn we Shot! Interview Ric van Tol

27 november 2021


Naam: Ric van Tol

Lid van Shot sinds: Nov 2019

Vrijwilliger sinds: April 2021

Vrijwilligersfunctie: Voorzitter Sponsorcommissie

 

Wat doe je precies als vrijwilliger?

We zijn met onze commissie actief om middels sponsoring extra middelen te kunnen inzetten om de club en het park aantrekkelijk en bruisend te houden voor alle leden. Daarbij zetten we ons in om nieuwe sponsoren aan te trekken, maar ook om de band met onze huidige relaties te verstevigen. Naast een overzicht van de verschillende vormen van sponsoring denken we ook met relaties mee om voor hen passende uitingen te vinden. Misschien heb je daarnaast ook gemerkt dat we de Club van 100 graag meer zichtbaar willen maken. En uiteraard onderhouden we korte lijntjes met het bestuur om e.e.a. goed af te stemmen op visie, karakter en uitstraling van club en park.

Helaas is deze coronaperiode voor ons allemaal wat schraal, maar er liggen mooie plannen om, zo snel het weer kan, iets terug te kunnen doen voor Sponsoren en Club van 100-leden. Als blijk van waardering voor hun verbintenis aan Shot.

 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Herinner me dat Andre Loogman uit mijn team (na wat voorwerk bij enkele biertjes?) mij hiervoor benaderde. Had de afgelopen jaren bij de verenigingen waar onze kinderen actief waren gemerkt hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor een club. Had zelf enkele jaren coaching en training bij het voetbal gedaan, maar dit is toch ander werk. Daarom is het ook zo ongelooflijk fijn dat we met Norbert Jansen, David Vermeij en Pleun Rijkers een toffe groep bij elkaar hebben die met plezier en toewijding hier de schouders onder zet.

 

Hoeveel tijd besteed je eraan?

Twee tot vier uur per week. Soms iets meer wanneer we in zo'n week bijv. (kandidaat) sponsoren ontmoeten...

 

Kan Shot ook zonder vrijwilligers?

Zo, tijd voor meer diepgang in het interview? Nou, kan me zo'n club niet voorstellen hoor.

 

Heb je je vrijwilligersfunctie afgestemd op je beroep?

Nou, niet heel bewust. Misschien dat ervaring met onderzoeksorganisaties en enthousiasmeren/motiveren van teams een beetje van pas komt bij onze wervingsactiviteiten. Eerlijkheidshalve zie ik bij mijn mede-commissieleden een steviger inbedding in sociaal en ondernemend Zeist. Maar ik sluit langzaam aan zullen we maar zeggen.

 

Wat brengt jou je vrijwilligerswerk?

Voldoening als we de sponsor portfolio kunnen uitbreiden en enigszins op orde hebben. Ons werk een zichtbare bijdrage levert aan de SHOT-beleving voor alle leden. Als relatieve nieuwkomer (eind 2019 naar Zeist gekomen) merk ik wel ook een soort versnelde 'opname' binnen de club. En... veel gezellige momenten...

De openstaande vacatures zijn hier te vinden.

 

 

Nieuwscategorieën