Ook de padellers gaan van start

14 mei 2020


De bouw van de padelbanen is gelukkig doorgegaan tijdens de sluiting van ons park en de drie banen liggen nu met smart op ons te wachten. De jeugdleden t/m 18 jaar hebben vorige week de primeur gehad. Het was nog even wachten op toestemming van de gemeente Zeist, maar inmiddels mogen ook de senioren de baan op. Richtlijnen voor Padel

Naast de algemene richtlijnen voor SHOT, zijn er een paar belangrijkste regels voor padel:

  • Vrij spelen mag met maximaal 2 spelers op de baan (tot 1 juni, daarna mogelijk verruiming).
  • Uitzondering hierop zijn personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen. Die mogen wel 2:2 spelen.
  • Bij training mogen 4 spelers op de baan plus de trainer.
  • Zorg voor goed schoeisel (visgraat profiel werkt het beste) en houd er rekening mee dat de ondergrond nog best glad is. Het zand moet namelijk nog ingespeeld worden voordat de kunstgrasmat optimaal is. De schoenen dienen ook schoon te zijn voordat je het kunstgras betreedt. Geen gravel/modder onder de schoenen dus.
  • Wees voorzichtig met sieraden (die kunnen achter het hekwerk blijven haken) en draag geen horloge.
  • Voor de volledigheid: geen tennisrackets op de baan.

Whatsapp groep

Inmiddels is een algemene Whatsapp groep aangemaakt voor de padel leden. Deze groep willen we gebruiken om snel nuttige informatie te kunnen delen onder de padellers. Aangezien het potentieel een groep wordt van > 130 senior leden is enige etiquete gewenst. Er wordt alleen informatie gedeeld die voor alle groepsleden bestemd is. Graag niet 20 keer met oké reageren. Zelf informatie delen die voor iedereen bestemd is natuurlijk ook prima, zolang het maar met Padel te maken heeft. Oproepen voor speelmaatjes mag ook. We stellen ons voor dat vanuit deze groep nieuwe groepen ontstaan van mensen die vaker met elkaar gaan spelen en de algemene groep evolueert naar een groep die vooral op nieuwe leden en algemene informatie is gericht. Het staat iedereen vrij om deel te nemen en indien gewenst later de groep weer te verlaten. Als je wil deelnemen klik dan op onderstaande link op een telefoon waarop Whatsapp geïnstalleerd is: https://chat.whatsapp.com/FCtcSqmbxt08tsmERsP1NF

Training en Toss

Iedereen die zich voor training heeft opgegeven, krijgt per e-mail de uitnodiging hiervoor. Naast de training gaan we verschillende toss momenten organiseren waarbij altijd een trainer en/of ervaren speler aanwezig is voor de mogelijke ondersteuning. Ook bij de toss kan je niet zonder reservering naar het park komen. Daarom gaan we dit regelen via een WhatsApp groep per toss moment. We gaan uit van maximaal 3 of 4 aanmeldingen per baan en door indraaien zorgen we ervoor dat nooit meer dan 2 mensen tegelijkertijd op de baan staan. Padel is normaal gezien natuurlijk een sport die je met zijn vieren speelt, maar 1:1 padel kan ook leuke partijtjes opleveren en is een goede introductie in het spel.

De toss momenten worden voorlopig:

  • woensdagochtend (start 20 mei) van 10:00 uur – 11:00 uur
  • vrijdagochtend van 10:00 uur – 11:00 uur (start 22 mei) en
  • dinsdagavond van 20:00 uur – 21:00 uur (nog onder voorbehoud).

Het aantal beschikbare banen is afhankelijk van de aanmeldingen en bij succes kunnen we eventueel de tijden oprekken. Introducees zijn welkom en betalen 5 euro cash gepast per toss (betalen via de kassa kan niet omdat het clubhuis gesloten is). Ook voor introducees geldt: eigen gemarkeerde ballen en racket meenemen. Als je interesse hebt in de toss, stuur dan een mail naar [email protected]  en vermeld daarbij de voorkeur dag.  

Vragen?

Daarvoor kan je terecht bij [email protected].

Nieuwscategorieën