Bardiensten

Bardiensten inplannen of afkopen
Seniorleden tot en met 69 jaar draaien dit seizoen drie bardiensten. Het afkopen van drie bardiensten kost 60,- euro. Niet komen opdagen zonder afzegging kost 100,- euro per dienst.
 
 • Bardiensten inplannen kan tot en met 31 maart door in te loggen bij 'mijn club' -> diensten op de website. Of heel handig via de ClubApp -> Club -> Diensten.
 • Afkopen kan door een mail te sturen aan de bardienst  met je verzoek tot afkopen en je KNLTB-nummer. 
 • Plan je bardiensten zorgvuldig in. Eenmaal gepland, dan kan je de bardienst niet meer wijzigen. Komt de geplande bardienst toch niet uit? Vraag dan een van je tennismaatjes of een jongerenpouler (tegen betaling) jouw bardienst over te nemen. Informatie over jongerenpoulers vind je hier.
Veelgestelde vragen

De Shot-leden draaien de bar & keuken op eigen kracht. Dat betekent dat we het een en ander vragen aan onze leden tijdens een bardienst. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van een ingeplande bardienst, kijk dan eens in onderstaande lijst met Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen).

 1. Waar bestaat mijn bardienst uit?
  Bij binnenkomst tref je een Welkomst woord aan vóór de kassa. Daarop staat waar je de volgende informatie kan vinden. Voor de duidelijkheid: de benodigde informatie voor het draaien van een bardienst vind je in de witte bakken aan de muur boven de OLA-vriezer. Lees deze informatie goed door.
  • Checklist Bardienst: hierin staat hoe je een bardienst opstart. Maar ook wat je allemaal moet doen om de bar te sluiten
  • Taken voor Bardienst: per dag is er een lijst met taken die dagelijks terug komen. Wij vragen een ieder taken voor zijn rekening te nemen tijdens zijn bardienst
  • Bar Agenda: hierin staan de namen van degene die bardienst moet draaien. Na de bardienst graag achter je naam aftekenen voor aanwezigheid
  • Handleiding Vrijwilliger/Jongerenpouler: hierin staan alle apparaten beschreven die je kan tegen komen. Maar ook een lijst met “Waar vind ik wat”.

 2. Wat moet ik doen als ik mijn bardienst niet kan draaien?
  Ruilen of zelf voor vervanging zorgen. Regel dit tijdig! Je bent zelf verantwoordelijk. Hoe eerder je het probeert te regelen, des te groter de kans van slagen is. Op de site staat een lijst met onze Jongerenpoule. Je kan hen bellen om tegen betaling van EUR 5,00 per uur jouw bardienst over te nemen. Bij het ruilen/vervangen gelden de volgende regels: – Geef je ruiling/vervanging door aan de Dagverantwoordelijke van die specifieke dag, met naam van degene die je komt vervangen. Dagverantwoordelijke zorgt voor update in Bar Agenda.

 3. Hoe plan ik mijn bardienst eigenlijk in?
  Je kunt je bardiensten inplannen via MijnClub (knop rechts boven).

 4. Wat gebeurt er als ik niet kom opdagen?
  Dan krijg je zonder pardon een boete van € 100,00. Tenslotte zadel je de barcommissie op met een probleem die we hoogstwaarschijnlijk met een JP’ er moeten oplossen. Factuur wordt door de financiële administratie per mail verstuurd. Na 2e aanmaning bij niet betaling wordt een incassobureau ingeschakeld.

 5. Wat moet ik doen als ik al het mogelijke geprobeerd heb om te ruilen of een vervanger te zoeken, maar het niet gelukt is?
  Neem contact op met de Dagverantwoordelijke van de dag dat je bardienst moet draaien.

 6. Wat moet ik doen als het regent en het park wegens slechte weersomstandigheden gesloten is?
  Omdat we met de club met alle leden netjes willen houden, zijn er altijd wel taken te doen in het clubhuis. Dat betekent dat je ALTIJD naar het clubhuis moet komen voor je bardienst. De Dagverantwoordelijke belt je zelf wanneer het niet nodig is om bardienst te draaien.

 7. Wat moet ik doen als het clubhuis gesloten is en ik heb bardienst?
  Normaal gesproken, zeker als het de eerste bardienst van die dag is, bevindt de sleutel zich bij Profit. Je kunt deze daar afhalen en het clubhuis openen. De dagverantwoordelijke belt sowieso een paar dagen van tevoren naar diegene die als eerste bardienst draait om te checken of je bekend bent met het protocol of dat het je eerste keer is. Je wordt dan bij de opstart van de bardienst geholpen, zoals het uitleggen van het koffiezetapparaat, kassa, vaatwasser etc. etc.

 8. Hoe sluit ik af en wat moet ik doen als ik de laatste dienst heb?
  Zie vraag 1 “Waar bestaat mijn bardienst uit”
  NB: Als je het (als vrouw) vervelend vindt alleen af te sluiten, vraag dan aan iemand die als laatste van de baan is gekomen, of hij/zij even wil wachten tot je afgesloten hebt.

 9. Wat moet ik doen als het stil is achter de bar?
  Zie vraag 1 “Waar bestaat mijn bardienst uit”.

 10. Hoe zit het eigenlijk met alcoholgebruik in het clubhuis?
  Graag wijzen we je op de regels hieromtrent in het Bestuursreglement Sportkantines.

Bestuursreglement Sportkantines.docx

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennisclub Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist