Bardiensten

Bardiensten inplannen of afkopen
Op Shot draaien leden in de leeftijd van 24 - 69 jaar dit seizoen totaal twee verplichte bardiensten. De bardiensten kunnen ingepland worden zodra de bar weer open mag.
Inplannen doe je door op de website in te loggen bij 'mijn club' -> diensten of nog makkelijker via de ClubApp -> Club -> Diensten. 
 • Een bardienst duurt drie uur. De eerste bardienst is van 9.00-12.00 uur, de laatste is van 21.00- 23.30 uur. Zorg dat je er altijd 10 minuten tevoren bent voor de overdracht.   
 • Plan je bardiensten ZORGVULDIG in. Je kan de geplande bardiensten niet meer cancellen. Natuurlijk kan je wel altijd met een ander Shot lid ruilen. Zorg er dan wel voor dat je jouw pasje meegeeft aan diegene die jouw bardienst overneemt. Anders gaat de deur bij de ochtenddienst niet open.
 • Niet komen opdagen kost 100 euro per dienst. 
 • Het is mogelijk om de twee verplichte bardiensten in één keer af te kopen. Stuur in dat geval een email naar [email protected]. De vergoeding bedraagt 60 euro (voor twee bardiensten). De factuur ontvang je van de financiële administratie via de mail. 

FAQ Bardiensten

De Shot-leden draaien de bar en keuken van Shot op eigen kracht. Dat betekent dat we het een en ander vragen aan onze leden tijdens een bardienst. Zeker als je nog niet eerder bardienst hebt gedraaid, kan dit vragen oproepen. Onderstaand vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. 

 1. Wat wordt er van mij verwacht tijdens een bardienst?
  Bij binnenkomst tref je een Welkomstwoord aan vóór/ bij de kassa. Dit is een introductie over wat er bij een bardienst komt kijken. 
 2. Waar vind ik de checklist, taken, bardienst schema en handleiding Vrijwilliger? 
  • Checklist Bardienst: hierin onder meer staat hoe je een bardienst opstart om 9.00 uur, maar ook wat je allemaal moet doen om de bar om 23.30 uur af te sluiten
  • Taken voor Bardienst: per dag is er een lijst met taken die dagelijks terugkomen. Wij vragen iedereen taken voor zijn rekening te nemen tijdens zijn/haar bardienst
  • Het bardienst schema ligt per week uitgeprint in een mapje. Na de bardienst graag achter je naam aftekenen voor aanwezigheid
  • Handleiding Vrijwilliger: Hierin staat een gebruiksaanwijzing voor alle apparatuur achter de bar en in de keuken. Bekijk deze goed! Vooral het vervangen van de Lattiz melk (cappuccino) kan vrij lastig zijn.   

 3. Hoe plan ik mijn bardiensten in?
  Via de KNLTB-club-app kan je via het ‘huisje’ bij diensten inplannen. Plan je bardiensten ZORGVULDIG in. Je kan de geplande bardiensten niet meer cancellen. Natuurlijk kan je wel altijd met een ander Shot lid ruilen. 

 4. Wat gebeurt er als ik niet kom opdagen?
  Dan krijg je zonder pardon een boete van 100 euro. Je zadelt de Barcommissie op met een probleem. De factuur wordt door de financiële administratie per mail verstuurd. Na de 2e aanmaning bij niet betaling wordt een incassobureau ingeschakeld.

 5. Wat moet ik doen als het regent en het park wegens slechte weersomstandigheden gesloten is?
  Omdat we de club met alle leden netjes willen houden, zijn er altijd wel taken te doen in het clubhuis. Dat betekent dat je ALTIJD naar het clubhuis moet komen voor je bardienst. 

 6. Wat moet ik doen als het clubhuis gesloten is en ik heb bardienst?
  Met de KNLTB pas is het vanaf dit seizoen mogelijk om toegang te krijgen tot het clubhuis. Deze pas geeft je toegang tot de buitendeur. De tweede deur in het halletje wordt 30 minuten voordat je dienst start, geactiveerd. Nadat de laatste persoon het clubhuis verlaat, valt de tweede deur in het halletje na een paar minuten vanzelf in het slot. Dit geldt ook voor de buitendeur. 

 7. Hoe sluit ik af en wat moet ik doen als ik de laatste dienst heb?
  Zie vraag 1 “Wat wordt er van mij verwacht tijdens een bardienst?” De laatste bardienst wordt altijd met 2 personen gedraaid. Samen vertrekken is wel zo veilig. 

 8. Wat moet ik doen als het stil is achter de bar?
  Zie vraag 1 “Wat wordt er van mij verwacht tijdens een bardienst?” 

 9. Wat zijn de regels voor alcoholgebruik in het clubhuis?
  Graag wijzen we je op de regels hieromtrent in het Bestuursreglement Sportkantines. Het is de bedoeling dat degene die achter de bar staat zelf geen alcohol drinkt. 

 10. Moet ik zelf betalen voor consumpties die ik neem tijdens mijn bardienst?
  Tijdens je bardienst mag je (gratis) koffie en thee nemen. Op kassa aanslaan en dan betalen, wegboeken op vrijwilligers. Voor alle overige consumpties moet je betalen. 
Bestuursreglement Sportkantines.docx
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 691 3178

Zeister Tennis & Padel Club Shot

Verlengde Slotlaan 117
3707 CE Zeist

KVK-nummer

40476052