logo


Trainers

Mijn naam is Mirjam Berkhout en ondertussen al 14 jaar verbonden aan Shot, een van de mooiste tennisverenigingen van het land.
Nog steeds vind ik het erg leuk om de leden training te geven en te coachen, van jong tot oud, en hen, op en buiten de tennisbaan beter te leren kennen.
Tevens blijft het leuk om het optimale uit de leerlingen te halen en vind ik het interessant om erachter te komen hoe de persoonlijkheid van mensen tot uiting komt op de tennisbaan.
Dus: graag tot ziens op Shot!

 

 

Inmiddels ben ik – Nils Rosenkrantz – alweer 8 jaar tennisleraar bij onze mooie club in de Zeister bossen. Het zijn intensieve jaren geweest met vele hoogtepunten met als uitschieter het kampioenschap met het 1e team op zondag in de hoofdklasse.

Belangrijker vind ik echter het enorme enthousiasme waarmee mijn leerlingen (jong en oud) iedere keer weer op de training verschijnen. Het geeft mij als trainer veel energie om altijd weer het uiterste uit mijzelf en mijn leerlingen te halen en dat maakt ons vak zo mooi en dankbaar.

Ik hoop nog vele jaren met veel plezier en passie les te kunnen geven op shot en zie er naar uit om weer mooie dingen te gaan organiseren en realiseren. Zeker nu hebben wij als vereniging onze leden extra hard nodig en ik doe tevens langs deze weg een oproep aan al die enthousiaste en leuke mensen die rondlopen op SHOT om een bijdrage te leveren om onze club tot één van de mooiste van Nederland te houden. Dat gaat ons zeker lukken en ik hoop u allen dan ook weer in grote getale te mogen verwelkomen op ons mooie park.

Hallo mijn naam is Danny Potappel. Op jonge leeftijd begon ik met trainen bij de KNLTB en sindsdien beheerste tennis een groot deel van mijn leven. Mijn ouders gaven mij de kans nationale maar ook internationale toernooien te spelen waar ik door goede resultaten snel hoog stond op de ranglijst. Na de jeugd heb ik nog 2 jaar fulltime gespeeld maar toen ik tot de conclusie kwam dat een professionele carrière heel moeilijk zou worden, nam ik de beslissing om te stoppen en de tennistrainers opleiding te volgen. Van 2009 tot 2013 ben ik werkzaam geweest bij TOP (Tennis Opleidingen Pieter) als clubtrainer van de BLTC te Baarn. Het is altijd al een droom geweest om bij Shot les te gaan geven, ook omdat ik er zelf al een aantal jaar competitie speel. Ik kijk er naar uit om met de andere trainers samen te werken en mij zelf verder te ontwikkelen. We gaan er met elkaar een sportief en gezellig jaar van maken. Tot snel op de tennisbaan.

 

Freek Clerk, 47 jaar en woonachtig in Zeist. Dit jaar vier ik het 5e lustrum als trainer, ik zit namelijk 25 jaar in het trainersvak. Begin jaren ’90 heb ik mijn A en B licentie gehaald en omdat ik het vak zo leuk vond heb ik in 2003 ook het C(oach)-diploma van de KNLTB gehaald. Dit is de hoogste licentie in ons werkgebied, waarbij naast training geven ook coaching van spelers centraal staat, en je veel dieper op de materie ingaat. Na jarenlang de hoogste teams en selectiespelers training te hebben gegeven focus ik me nu meer op het recreatieve niveau. Training geven aan wedstrijdspelers vind ik nog steeds een uitdaging. Er komt wel meer bij kijken dan het trainen op de baan. Wil je alles uit deze speler halen dan moet je naar mijn mening als trainer/coach ook veel bij die speler gaan kijken tijdens wedstrijden, kijken of ze in het spel toepassen wat er getraind wordt en het spel analyseren om de juiste trainingsdoelen te kunnen stellen. Deze tijd heb ik niet en daarom ben ik nu vooral bezig met spelers die tijdens hun tennistraining mijn aandacht nodig hebben. Meer tijd voor de speler op de baan tijdens trainingen dus, en minder tijdens competities en toernooien.

Naast mijn werkzaamheden als trainer/coach ben ik sinds begin april verenigingsmanager op Shot. Ik ondersteun diverse commissies bij hun werkzaamheden, ben veel aanwezig op Shot en voor velen het eerste aanspreekpunt. Verder organiseer ik met een groep enthousiaste Shotters het Open Toernooi van Shot. Dit jaar vindt dit geweldige toernooi plaats in de eerste week van de zomervakantie. Voor veel tennissers in Zeist en omgeving is dit de start van een mooie zomer.

Ik kijk er naar uit om met iedereen het huidige seizoen tot een succes te maken. Met mooi weer, een goed humeur en enthousiaste tennissers op Shot moet dit gaan lukken!!

Wil je meer weten over mij en mijn visie m.b.t. tennis, kijk dan op mijn website: www.freekclerk.nl 

Nils Rosenkrantz: maandag t/m vrijdag 06-52612058, nils1@caiway.nl

Mirjam Berkhout: maandag t/m woensdag, vrijdag en zaterdag 06-26522373, mirjamberkhout@kpnmail.nl

Danny Potappel: 06-21715757, dannyp.tennis@gmail.com

Freek Clerk: 06-53898061, freekclerk@shotzeist.nl