logo


Nieuws

Maandag 26 maart t/m zaterdag 31 maart 2018. Je kunt je vanaf nu inschrijven voor het Shot Open jeugdtoernooi, via www.toernooi.nl. Zie de flyer voor informatie over onder andere l[...]
Ben je een tennisshirt, -broek, -jas of een ander onderdeel van je tennisuitrusting kwijt? In ons clubhuis bij de open haard staat een kist met gevonden voorwerpen. Op de foto̵[...]
Afgelopen zondag (1 oktober) heeft er ’s avonds een incident plaatsgevonden op de Hein Bottingalaan (het straatje richting Schaerweijde) waarover is bericht in de media. Omda[...]
De vakantie zit er bijna op en de Onderlinge voor junioren en senioren komt eraan. Inschrijven kan t/m dinsdag 8 augustus via toernooi.nl. Hier vind je ook het toernooireglement vo[...]


Let op bij activiteiten

    • Check altijd even op de website of een activiteit doorgaat!
    • Mocht een activiteit niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld door slecht weer, dan wordt dit uiterlijk 2 uur voor aanvang van de betreffende activiteit gecommuniceerd via de website.
    • Als jij of je ouders twijfelen of een activiteit geschikt voor je is, vraag het dan even aan je trainer of aan iemand van de jeugdcommissie.

 

Belangrijke informatie voor de jeugd!

Vanaf september 2013 geldt een nieuwe leeftijdsindeling bij jeugdtennis. Deze indeling is gekoppeld aan de kleuren Rood, Oranje en Groen van het Tenniskids programma. De kleuren staan voor de baangroottes en soorten ballen waarmee de trainers werken.
Lees meer via een door de KNLTB aangeboden link  ‘ieder kind zijn eigen kleur’

Waarom?
Nog te vaak wordt gedacht dat de grootte van de baan het niveau van het kind aangeeft. Niets is minder waar! Aangepaste banen en ballen maken het spel voor de kids echt veel leuker. Lees in deze blogs (wederom via KNLTB aangeboden, waarom:
‘de zin van zachte ballen’
‘de race naar de baseline’

World tour
Wedstrijden zijn leuk als ze op de juiste manier worden georganiseerd. Voor de kinderen in Rood en Oranje komt er een heuse World Tour. Negen keer per jaar ‘vliegen’ ze de planeet over voor een volgende ontmoeting. Samen strijden de kids voor de punten! Het uitgangspunt is dat ieder kind dat rally’s kan spelen, deelneemt aan de World Tour.
Lees meer over de World Tour

Groene competitie
In tegenstelling tot Rood en Oranje blijft de competitie in Groen nagenoeg gelijk aan de huidige opzet. De sets worden ingekort tot vier games en bij 4-4 volgt een tiebreak. Een derde set wordt ook beslist door een tiebreak. We hopen dat het aantal teams in de voor- en najaarscompetitie de komende jaren flink zal toenemen.